Rețea de gaz în comunele Moneasa și Ghioroc

Rețea de gaz în comunele Moneasa și Ghioroc

Primarii comunelor Moneasa și Ghioroc au discutat cu reprezentanții Transgaz E.T. Arad despre introducerea rețelei de gaz.

Consiliul Județean Arad, a găzduit o întâlnire între președintele Iustin Cionca și reprezentanții Transgaz E.T. Arad. Tema întâlnirii a fost corelarea tuturor proiectelor care vizează rețelele de gaz, depuse de administrațiile locale pe Programul Național ,,Anghel Saligny”, cu cele derulate de Transgaz.  La ședință au participat și primarii Corneliu Popi Morodan (Ghioroc), respectiv Ioan Nuțu Herbei (Moneasa), care, la rândul lor, au discutat despre introducerea rețelei de gaz în cele două comune.

,,Discut și facilitez întâlniri între primari și factorii implicați pentru că este important să existe o strategie, să corelăm proiectele de introducere a gazului, astfel încât să poată beneficia de această utilitate cât mai mulți arădeni, indiferent de zona în care trăiesc. Profităm atât de oportunitățile oferite de Programul Național ,,Anghel Saligny”, dar ne îndreptăm atenția și spre surse alternative de finanțare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a subliniat importanța acestei investiții pentru mediul de afaceri: ,,La Ghioroc am definit o zonă industrială de 15 hectare pentru noile investiții care vor veni în comună. Suntem în contact cu firme din Austria, Franța, Germania, Ucraina care și-au manifestat interesul ferm față de Ghioroc și care fiecare lucrează în domeniul producției. Aceste firme au nevoie de utilități și de asta am discutat cu președintele Consiliului Județean Arad și cu directorul Transgaz E.T. Arad. Îmi doresc să creăm locuri de muncă, ca tot mai puțini oameni din Ghioroc să facă naveta spre alte localități. Scopul meu este să le oferim localnicilor locuri de muncă aproape de casă, stabile și bine plătite. Sigur, rețeaua de gaz va deservi și populația comunei, nu doar zona industrială și va contribui astfel la creșterea calității vieții la Ghioroc”.

,,În urma discuțieii am identificat două variante tehnice pentru a introduce gazul în localitatea Moneasa, respectiv conducta de gaz de la Bihor, care se află la o distanță de aprox 17-18 km, sau conducta care se va construi la Sebiș. Consider că a fost o întâlnire benefică și am speranța că se va și implementa, mai ales dat fiind faptul că acea ordonanță de urgență care se referă la introducerea gazului în stațiunile balneoclimaterice de interes național a fost prelungită până la sfârșitul lunii iunie 2022. Sperăm să ne încadrăm în acest termen pentru a depune documentația necesară”, a afirmat primarul comunei Moneasa, Ioan Nuţu Herbei.

Extinderea rețelei de gaz în județ reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean Arad, alături de modernizarea infrastructurii rutiere și a sistemului de sănătate publică, respectiv extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.