Rețele de gaze naturale pentru 18 localități din județul Arad

Rețele de gaze naturale pentru 18 localități din județul Arad

18 localități din județul Arad vor beneficia de extinderea rețelei de gaze naturale.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, și ministrul Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, au aprobat, prin ordin comun, alocarea sumei de 171.482.383 de lei pentru realizarea a 15 sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branșamentelor, precum și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, în județul Arad.

Localitățile care au obținut finanțarea prin Programul Național „Anghel Saligny” sunt orașele Pecica, Sebiș (care face parte dintr-un ADI alături de Beliu, Bocsig, Bârsa), Ineu, Sântana și comunele Fântânele, Frumușeni, Ghioroc, Păuliș, Peregu Mare, Semlac, Șicula, Sintea Mare, Târnova, Vinga și Zăbrani.

Proiectele vizează atât înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale, cât și extinderea și modernizarea sistemelor existente, prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale, iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Înaintea pandemiei, am avut discuții, la Consiliul Județean Arad și la primăriile din județ, despre planurile privind extinderea rețelei de gaz în județ. Este una dintre principalele dorințe ale arădenilor, dar la costurile pe care le implică, cei mai mulți au fost reținuți cu privire la succesul unui astfel de demers. Iată că astăzi, ministrul Dezvoltării și ministrul Energiei au anunțat finanțarea în valoare de 171,4 milioane de lei pentru acest obiectiv, în 18 UAT din județ! Îi felicit pe beneficiari, le mulțumesc domnilor miniștri și îi îndemn pe toți primarii, așa cum am făcut-o de fiecare dată, să îndrăznească să pregătească proiecte, să îndrăznească să fie ambițioși și să își facă planuri care, la prima vedere, ar putea părea greu de realizat.”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, efectuează astăzi, 21 iulie, o vizită la Arad, unde va avea o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Arad și cu primarii din județ pe tema proiectelor de dezvoltare și va participa la inaugurarea noului spital de la Căpâlnaș.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.