Road Grand Tour, pentru prima oară în Arad!

Road Grand Tour, pentru prima oară în Arad!

Cel mai mare concurs de ciclism de șosea din România vine în premieră anul acesta la Arad.

Pe 15 și 16 iunie 2019 peste 250 de competitori din toată țara, practicanți ai ciclismului de șosea, se vor întrece pe drumurile Județului Arad și pe străzile Municipiului.

Concursul va debuta sâmbătă 15 mai la Șiria cu un contratimp individual în cățărare. Rutierii vor parcurge aproximativ 5 kilometri în urcare pe un traseu legendar pentru iubitorii sportului cu pedale, ce face legătura între centrul Șiriei și Cetatea Șiria. Primii 100 de cicliști în ordinea timpilor obținuți se vor califica pentru o cursă foarte rapidă și dinamică pe străzile Municipiului Arad, un circuit de o oră pe Bulevardul Revoluției,  sâmbătă seara la lumina reflectoarelor! În sfârșit, duminică 16 iunie, Road Grand Tour Arad va pleca în a treia etapă, o cursă de fond de 95 de kilometri, pe ruta Municipiul Arad – Zăbrani – Lipova – Ususău și retur.

„Ne bucurăm nespus că aducem anul acesta Road Grand Tour și la Arad! Este prima etapă din circuitul nostru care include trei probe, una mai interesantă decât cealaltă! Propunem niște trasee palpitante care sunt sigur că vor fi gustate de cicliști dar și de public!”, a declarat Alex Ciocan, fost multiplu campion național la ciclism de șosea și principalul inițiator al Road Grand Tour.

Organizat începând cu 2013, Road Grand Tour a crescut an de an ca importanță pe scena ciclismului din România, fapt reflectat și de statistici. Dacă în urmă cu 6 ani turul număra doar 5 etape naționale la care au luat startul 1200 de cicliști, în 2018 calendartul competițional avea deja 17 curse și peste 4500 de participanți. Spectaculoasă a fost și creșterea popularității Road Grand Tour. Utilizând o gamă tot mai largă de canale media, organizatorii au reușit anul trecut să ajungă la ochii și urechile a peste 450.000 de oameni, iubitori ai ciclismului și nu numai, din România sau de pretutindeni.

Road Grand Tour Arad este organizat de Asociatia Judeteana de Ciclism Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și Federatia Româna de Ciclism.

 

Programul competiției și restricțiile de trafic:

Sâmbătă 15 iunie

cursa nr. 1 – contratimp – traseu localitatea Șiria – Cetatea Șiria

11:00 start primul concurent

12:30 – ultimul sosit

cursa nr.2 – circuit – traseu în centrul Aradului

19:45 – alinierea sportivilor la start

20:00 – start Criteriu

21:10 – sosire Criteriu

21:30 – festivitatea de premiere Criteriu si Contratimp

Programul stabilit pentru restrictionarea temporară a traficului este 18.30 – 21.15.

 

Duminica 16 iunie

cursa  nr.3 – ciclism de fond – traseu Arad – Ususău – Arad.

10.50 – start festiv, Primaria Arad

11:00 – start real, Rond Cetate

14:15 – timp limita parcurgere traseu

15:00 – festivitatea de premiere

Programul stabilit pentru restrictionarea temporară a traficului este 11.00-15.45.

Foto: www.pixabay.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.