Românce care lucrează la cules de roşii în Sicilia, transformate în SCLAVE SEXUALE

Românce care lucrează la cules de roşii în Sicilia, transformate în SCLAVE SEXUALE

Femeile care muncesc în serele de roşii din Sicilia, pe salarii de nimic, ajung de multe ori să fie exploatate sexual de către fermieri, apoi forţate să avorteze, dacă rămân însărcinate. Este povestea multor românce dornice să muncească pe bani puțini, întrucât au lăsat în țară unul sau mai mulți copii.

Preţul tot mai mic al roşiilor i-a determinat pe fermierii italieni să se orienteze spre forţa de muncă mai ieftină. Tunisienii, mai bine plătiţi şi cu o comunitate unită, capabilă să lupte cu abuzurile, au fost înlocuiţi cu femei vulnerabile din România, incapabile să-şi apere drepturile.

Astfel, peste 1.000 de românce muncesc pe bani de nimic în serele de roşii din Sicilia. Exploatarea economică este, însă, însoţită şi de cea sexuală. Proprietarii din regiune organizează orgii la ferme, iar în Vittoria, un oraş cu 60.000 de locuitori, se înregistrează săptămânal 5 – 6 avorturi.

Primarul Giuseppe Nicosia a încercat iniţial să păstreze bunul renume al oraşului în fața valului de avorturi, apoi însă, a admis că situaţia este gravă şi a cerut un raport detaliat.

Românii (peste 40% femei) acceptă să muncească pe salarii de mizerie (maxim 25 de euro, fără protecţie socială), iar plata vine, de obicei, la sfârşitul sezonului.

În Sicilia sunt aproximativ 4.000 de români, din care 1.600 – 1.800 de femei între 20 şi 40 de ani, care lucrează în sere 11 ore pe zi, şase zile pe săptămână şi locuiesc în condiţii insalubre.

Autorităţile locale susţin că aproximativ 10% dintre românce se află la mila angajatorilor, care le exploatează.

Foto: NGT

  1. După 11 ore pe zi , 6 zile pe săptămână nu cred ca mai are cineva chef de sex. Iar sicilienii niciodată nu ar forță o femeie sa facă sex. Sa muncească da ,cât mai mult dacă se poate. Așa ca lăsați Vrajela, cine si-o trage o face de plăcere sau din interes

    Raspunde
    • Sunt de aceiași părere.
      Nu le forțează nimeni,stau de bunăvoie.

      Raspunde
    • Asta crezi tu ca sicilieni nu ar forta femeile. Ai fost acolo, ai muncit tu acolo. Daca nu iti spun eu ca tot ce scrie in reportajul asta e adevarat. Am fost acolo am trait acolo mai multi ani si stiu ca e vale mare. Pacat ca romani nu sunt uniti ca tunisieni marochini sau albanezi. Toate alte nationalitati au salarii mult mai mari ca romani din sicilia, pentru ca sunt uniti si sa nu vorbim ca parte feminina in sere o sa vezi doar romance. Italieni in general sunt oameni de treaba, dar numai atunci cand traiesti printre ei o sa ajungi sa le cunosti adevarata fata, iar 70% din sicilieni sunt niste scarbosi afemeiati.

      Raspunde
      • sunt total de acord ca ca romani nu sunt uniti ca tunisieni marochini sau albanezi. unde sunt romanii sa- si apere femeile? se vede bine unde sunt! Africanii respecta familia, neamul si statutul de barbati in comunitatea lor. asta e adevarul. Suntem vai si amar. Nu stiu cand ne va da inapoi Dumnezeu harul neamului! Care s-a dus cu tot cu daci.

        Raspunde
    • Da asa este ai dreptate

      Raspunde
    • De unde sti u ma esti femeie ai fost la cules de rosii sau ce abuzurile sexuale sunt in ori ce munca nu mai vb prosti e clar ca exista acum ca sunt platite sau fortate e alta treaba

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.