Salariaţii care aleg să se autorecenzeze primesc o zi liberă de la angajator

Salariaţii care aleg să se autorecenzeze primesc o zi liberă de la angajator

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început în data de 14 martie și se va încheia pe 15 mai.

Salariaţii care aleg să se autorecenzeze online vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

„La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat”, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.

Pentru obținerea dreptului la ziua liberă este necesară confirmarea finalizării procesului de autorecenzare, respectiv completarea integrală a chestionarului.

Accesarea Certificatului de confirmare/dovezii de autorecenzare (sau de infirmare pentru cele care nu trec de validare) se face în baza CNP-ului, inclusiv de către angajator în cazul în care acesta va dori să verifice.

Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.