SALVAȚI DE PE O INSULĂ datorită mesajului SOS scris pe nisip

SALVAȚI DE PE O INSULĂ datorită mesajului SOS scris pe nisip

Un cuplu, care se afla în vacanță pe o insulă din Pacific, a vrut să facă o escapadă într-una din zile. Deși nu cunoșteau zona mai deloc, cei doi, soț și soție, s-au urcat într-o barcă și au plecat în larg.

Nu au luat în calcul curenții, care i-au dus pe o insulă nepopulată.

Linus și Sabina Jack, cu vârste de peste 50 de ani, au fost dați dispăruți încă din prima seară, după ce personalul hotelului unde erau cazați a observat lipsa lor de pe insula Weno. Mai multe echipele de salvatori i-au căutat pe cei doi cu cincisprezece ambarcațiuni și 2 elicoptere.

Într-un final, piloții unuia dintre elicoptere au văzut un mesaj de tip SOS pe nisipul insulei East Fayu din Micronesia și au alertat Paza de Coastă a SUA.

Elicopterul marinei americane fusese trimis în zona respectivă după ce vasul „British Mariner” a transmis un mesaj radio în care anunța că au fost văzute câteva lumini pe insula respectivă despre care se știe că este nelocuită.

Operațiunea de căutare și salvare a celor doi s-a încheiat cu succes, a anunțat într-un comunicat ambasada SUA în Kolonia, capitala Federației Statelor Micronesia, adăugând că cei doi așteaptă un vas care să-i ducă acasă.

Sursa: bbc.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.