Sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 410.000 de lei date de poliţiştii arădeni în cadrul acţiunii Blocada

Sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 410.000 de lei date de poliţiştii arădeni în cadrul acţiunii Blocada

 

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În ultima săptămână, polițiștii arădeni au constatat 22 de infracțiuni și au aplicat 736 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 410.718 de lei.

În perioada 20 – 26 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii arădeni au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere afrontierei.

Astfel, la nivelul județului Arad, au acționat 355 de poliţişti, dintre care 187 de la ordine publică, 128 de la rutieră, 21 de la investigaţii criminale, 4 specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În urma a 35 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară, 15 la regimul circulaţiei rutiere, 3 la regimul armelor şi muniţiilor şi 2 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 13 au fost constatate în flagrant delict.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii arădeni au aplicat 736 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 4 pentru consum de alcool, 570 pentru depăşirea vitezei legale şi 44 pentru nerespectarea normelor legale privind efectuarea manevrei de depăşire.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 11.030 de lei, au reţinut 97 de permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool şi 18 pentru viteză excesivă şi au retras totodată 25 certificate de înmatriculare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.