Şantier în zona Orizont. În curând, şi la Mioriţa (GALERIE FOTO)

Şantier în zona Orizont. În curând, şi la Mioriţa (GALERIE FOTO)

Primăria Municipiului Arad desfășoară în acestă toamnă, în zona Orizont, din Micălca, lucrări de modernizare și regenerare urbană. Acestea vizează modernizarea aleilor, a acceselor auto și a trotuarelor, amenajarea de parcări, spații verzi, suplimentarea sistemului de iluminat public şi asigurarea scurgerii apei pluviale.

Lucrările sunt în fază de finalizare în zona blocurilor 710 – 716 iar programul de reamenajare urbanistică va continua în zona Miorița.

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, aceste lucrări sunt etape-pilot în cadrul unui program amplu de regenerare urbană pe care municipalitatea îl are ca obiectiv pentru perioada 2014 – 2020. Programul vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea şi modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă. În cadrul proiectului sunt definite şase mari zone pentru intervenție: cartierul Vlaicu, la stânga, respectiv la dreapta arterei Aurel Vlaicu, Micălaca, cu cele trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str.Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa și zona centrală.

„Demarăm lucrările cu fonduri de la bugetul local și avem în vedere alte două surse de finanțare: de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și bani europeni nerambursabili”, a precizat Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.