Sărăcia MACINĂ România! Pe ce loc ne aflăm în TOPUL celor mai AMĂRÂTE ȚĂRI din UE

Sărăcia MACINĂ România! Pe ce loc ne aflăm în TOPUL celor mai AMĂRÂTE ȚĂRI din UE

În topul celor mai sărace țări din UE, România ocupă un loc „onorabil“. În cele mai multe cazuri, copiii și tinerii de până la 18 ani din țările europene prezintă rate de sărăcie mai mari decât rata sărăciei țărilor respective, în special în România, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg, Spania, Portugalia, Italia.

Din punct de vedere al ratei sărăciei relative, Romania (cu 25,1%) se plasa în anul 2014 în grupul statelor relativ sărace, cu valori peste media Uniunii Europene, cum ar fi: Spania (22,2%), Grecia (22,1%), Bulgaria și Estonia (21,8%), Letonia (21,2%), Portugalia (19,5%), Croația și Italia (19,4%), Lituania (19,1%). Rate de sărăcie mult mai mici se înregistrează în unele state precum Cehia (9,7%), Olanda (11,6%), Danemarca (12,1%), Slovacia (12,6%), Finlanda (12,8%) și Franța (13,3%), informează INS.

Rata sărăciei relative reprezintă ponderea persoanelor sărace, care au un venit disponibil pe adult, mai mic decât pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile, în totalul populației.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.