SCÂNTEIA TINERETULUI

SCÂNTEIA TINERETULUI

A FOST NEVOIE DE O SCÂNTEIE, DE O SINGURĂ SCÂNTEIE SĂ APRINDĂ UN CLUB, O ŢARĂ, O NAŢIUNE…

NUMAI CĂ, ACEASTĂ SCÂNTEIE „VENITĂ” DE NICĂIERI, LA PRIMA VEDERE PARE DE O BANALITATE ENERVANTĂ ÎNTR-O COMBINAŢIE DE SCENARII HORROR.

SCÂNTEIA asta ce a declanşat tragediile, convulsiile populare, lacrimile şi doliul naţional, este una cu totul şi cu totul aparte. Asta şi pentru că într-un interval de timp foarte scurt a detonat o revoltă surprinzător de masivă şi bine organizată!

Închid ochii mei necunoscători vis-vis de zvârcoleala politică şi îmi permit să constat fragilitatea politico-socială dintr-o Românie ce se vroia cel puţin, la nivelul politicului …de ieri, una sigură şi bine ancorată în viitorul apropiat. Nimic mai fals.

Tragedia produsă într-un club oarecare, dar cu un nume întâmplător (?) predestinat, COLECTIV, a produs TRISTEŢE COLECTIVĂ, O REVOLTĂ COLECTIVĂ, POATE UN NOU COLECTIV CE POATE READUCE ROMÂNIA ACOLO UNDE-I ESTE LOCUL, într-o colectivitate europeană ce poate ridica cu adevărat nivelul de trai într-o ROMÂNIE ÎNTREGITĂ, O ROMÂNIE … COLECTIVĂ !

Da, „STRADA” acum cînd scriu acest articol este un COLECTIV, unul util pentru moment, UNUL CE EXPRIMĂ VOINŢA COLECTIVĂ a unui popor saturat de nedreptăţi şi repetate umilinţe. Numai că „strada” va rămîne pentru viitor la propriu doar o stradă… Eventual una istorică.

Pasul următor trebuie să scoată la rampă valorile „străzii”,dar,care valori să se ridice repede şi coerent la nivelul aşteptărilor noastre.

DOAMNE AJUTĂ-NE…

Oare cîţi dintre cititorii mei de astăzi vă mai amintiţi de „SCÂNTEIA TINERETULUI”? Probabil destul de puţini. Pentru cei neavizaţi, pot să vă spun că era un ziar al Partidului Comunist Român ce se adresa în general tineretului, cu articole specifice şi o largă rubrică de sport.

După decenii, o fatală scânteie într-un club al tineretului, a declanşat CEEA CE PUTEM NUMI ASTĂZI O CRIZĂ POLITICĂ.

UNA BINEVENITĂ. De fapt, O SCÂNTEIE A TINERETULUI!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.