Sediile și orarul de funcționare al birourilor electorale de circumscripție pentru alegerile din 9 iunie

Sediile și orarul de funcționare al birourilor electorale de circumscripție pentru alegerile din 9 iunie

Prefectura Arad a anunțat care sunt sediile și orarul de funcționare al birourilor electorale de circumscripție pentru alegerile din 9 iunie.

În secțiunea specială din pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Arad, ar.prefectura.mai.gov.ro, dedicată Alegerilor pentru membrii din România în Parlamentului European și pentru autoritățile administrației publice locale, este publicat Ordinul Prefectului Județului Arad cu nr. 83/21.03.2024 pentru stabilirea sediilor birourilor electorale de circumscripție din fiecare unitate administrativ-teritorială din Județul Arad.

Link direct:  https://ar.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/13/2024/04/Scan_Admin_240410135000.pdf

De asemenea, în același loc se poate consulta Ordinul Prefectului Județului Arad cu nr. 221/29.03.2024 privind stabilirea sediului Biroului electoral de Circumscripție județeană Arad. Acesta se află în Municipiul Arad, în incinta Bazinului de înot „Delfinul”, Piața Sporturilor, f.n..

Conform art. 13 din Hotărârea nr. 1H/20.03.2024 privind adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a birourilor electorale constituite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, a Biroului Electoral Central,

(1) Programul de lucru cu publicul al Biroului Electoral Central, biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate și al birourilor electorale de circumscripție, nu poate avea mai puțin de 8 ore, în fiecare zi a săptămânii, acesta trebuind să fie fixat între orele 09:00-17:00. Relația cu publicul și accesul la informațiile de interes public se asigură, de regulă, prin telefon și/sau alte mijloace electronice;

(2) În zilele în care se împlinesc termene privind activități care țin de competența lor, birourile electorale își încheie programul de lucru cu publicul al ora 24:00;

(3) În ziua votării și până la finalizarea procedurilor de numărare și de consemnare a rezultatelor votării, birourile electorale asigură permanența.

În aceeași secțiune din pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Arad, dedicată alegerilor din 9 iunie 2024, este publicat și Procesul-verbal privind desemnarea, prin tragere la sorți, a președinților și locțiitorilor Biroului electoral de circumscrpiție județeană nr. 2 Arad, a Biroului electoral de circumscripție municipală Arad, a Birourilor electorale de circumscripție orășenească și comunală din Județul Arad, în vederea organizării și desfășurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale, din data 09.06.2024, în Județul Arad.

Fiecare magistrat și jurist care a fost desemnat prin tragere la sorți, în funcția de președinte sau locțiitor, la birourile electorale, urmează a-și începe exercitarea atribuțiilor începând cu data de 15 aprile.

Foto: Arhivă, carcater ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.