SINUCIDERE ASISTATĂ în Elveția: A ales să-și pună capăt zilelor pentru că… nu s-a putut adapta la lumea modernă

SINUCIDERE ASISTATĂ în Elveția: A ales să-și pună capăt zilelor pentru că… nu s-a putut adapta la lumea modernă

O femeie de 89 de ani din Marea Britanie a ales să se sinucidă la Dignitas, vestita clinică din Elveţia ce oferă servicii de sinucidere asistată.

Anne a lucrat ani buni ca profesoară de artă şi inginer al Royal Navy. Femeia locuia în Sussex, nu avea nicio boală degenerativă şi nici alte probleme grave de sănătate când a murit, printre motivele care au determinat-o să ia această decizie aflându-se faptul că nu mai suporta lumea modernă a mailurilor, computerelor şi a mâncărurilor semi-preparate din supermarketuri. Înainte de a-și pune capăt zilelor, fosta profesoară a acordat un interviu unui ziar britanic în care a vorbit în favoarea acordării dreptului la moarte în Marea Britanie.

În documentaţia de la Dignitas, ea şi-a descris viaţa ca „plină, aventuroasă şi de o independență incredibilă”, dar a precizat că a descoperit recent că puterile şi sănătatea îi slăbesc şi se temea de faptul că va trebui să trăiască într-un spital sau cu o asistentă medicală care să aibă grijă de ea acasă.

„Ei spun: adaptează-te sau mori! La vârsta mea, simt că nu mă mai pot adapta, pentru că aceste timpuri nu mai sunt cele în care am crescut ca să le pot înțelege. Totul pentru mine e o piedică. Felul învechit în care înţeleg eu lumea s-a dus”, a spus ea într-un interviu pentru presa britanică.

Anne a declarat că simte cum mailul a îndepărtat lumea de interacţiunea umană, oamenii au devenitroboţi care stau în faţa ecranului” și a descris oroarea pe care o simte în fața mâncărurilor semi-preparate din supermarketuri. Femeia se temea și de supraaglomerarea Pământului, de poluarea şi impactul civilizaţiei consumiste asupra mediului.

„Simt că înot împotriva curentului şi nu mai pot. Dacă nu te poţi alătura lumii, atunci mai bine renunţi”, a spus Anne.

Sinuciderea asistată este considerată infracțiune în Marea Britanie și este pedepsită cu până la 14 ani de închisoare.

Foto: ctvnews.ca

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.