Sistem de colectare a uleiului alimentar folosit, cu beneficii pentru asociaţiile de proprietari

Sistem de colectare a uleiului alimentar folosit, cu beneficii pentru asociaţiile de proprietari

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad vine în sprjinul asociaţiilor de proprietari din municipiu prin implementarea unui sistem de colectare a uleiului alimentar uzat.

„Uleiurile alimentare uzate reprezintă 12% din poluanţii prezenţi în apă şi sol, conform unui studiu realizat de Comisia Europeană. Conform aceluiaşi studiu, un litru de ulei uzat poluează până la 1 milion de litri de apă. De asemenea uleiul comestibil uzat aruncat pe sol conduce la degradarea fertilităţii acestuia pentru o perioadă de 5 ani de zile”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Aceasta a mai atras atenţia că printre efectele nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă se află şi corodarea şi înfundarea instalaţiilor de canalizare, fenomene care generează cheltuieli substanţiale în cadrul asociaţiilor de proprietari atât prin desfundarea repetată a instalaţiilor cât şi prin înlocuirea înainte de termen a acestora.

„De aceea, pentru protecţia mediului înconjurător, ULAL Arad, în colaborare cu o firmă de colectare autorizată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, demarează o acţiune de colectare a uleiului alimentar uzat în cadrul asociaţiilor de proprietari. În schimbul a 25 kg de ulei alimentar uzat colectat, asociaţiile vor primi 10 litri de detergent universal, care va putea fi folosit la curăţenie în spaţiile comune”, a menţionat Dorina Lupşe.

Recipientele de colectare a uleiului şi, ulterior, detergentul dat la schimb, vor fi distribuite pe bază de semnatură reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, la sediul ULAL Arad situat pe strada Ştefan Cicio Pop, nr. 7.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.