Spitalele, COPLEȘITE de numărul de cazuri. APELUL către români al doctorului Virgil Musta

Spitalele, COPLEȘITE de numărul de cazuri. APELUL către români al doctorului Virgil Musta

Dr. Virgil Musta, de la Timișoara, care de la declanșarea pandemiei se află în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, a declarat la Digi 24 că în curând spitalele vor fi copleșite de numărul de noi cazuri și a făcut un apel către români să respecte regulile de igienă și distanțare fizică.

„Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară. Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav. Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre…”, a avertizat dr. Virgil Musta.

„Fac un apel la toți românii pentru responsabilitate și solidaritate. Acest război cu virusul nu poate fi câștigat în spitale. Nu poate fi câștigat în secțiile de Terapie Intensivă, ci doar în comunitate, prin conclucrarea specialiștilor cu populația. Singurul mijloc pentru a evita îmbolnăvirea este respectarea celor 3 reguli de bază – distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini”, este apelul medicului timișorean către cetățeni.

De remarcat, că spitalul mobil militar din Timișoara a rămas fără paturi libere după numai patru zile de la deschidere, astfel încât revine în actualitate posibilitatea de transfer a pacienților la spitalul COVID din Arad.

Citește și:

CORONAVIRUS la Arad: 33 de CAZURI în 24 de ore, din care patru reconfirmate. 115 persoane INTERNATE în SPITALE

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.