Starea de alertă, PRELUNGITĂ! Care sunt măsurile de RESTRICȚIE pentru următoarea perioadă

Starea de alertă, PRELUNGITĂ! Care sunt măsurile de RESTRICȚIE pentru următoarea perioadă

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că se observă o creștere a numărului de cazuri de noi îmbolnăviri după Sărbători și că țara este departe încă de o posibilă relaxare a restricțiilor.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă Hotărâre care prevede prelungirea stării de alertă, cu 30 de zile, începând din data de 13 ianuarie.

„Am ajuns la concluzia că nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare, iar Guvernul a prelungit starea de alertă pentru următoarele patru săptămâni. Lucrurile ar putea să meargă mult mai bine, dar sărbătorile ne-au adus un număr important de noi infectări, iar până nu se reduce numărul, nu se va putea renunța la relaxări”, a declarat Iohannis.

Restricțiile impuse până acum rămân în vigoare, cu excepția următoarelor modificări:

Art.3 – Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021 se completează la art. 3, alin. (2), cu trei noi litere astfel:

g) personalul navigant român, maritim şi fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, care prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;

h) personalul navigant maritim şi fluvial care efectuează schimbul de echipaj la bordul navelor aflate în porturile româneşti, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, dacă la intrarea în ţară, precum şi la îmbarcarea/debarcarea de pe navă prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;

i) personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigaţie interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiţia asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internaţional şi a echipamentelor individuale de protecţie împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locaţia unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.

Întregul document poate fi consultat aici: Anexa-la-HCNSU-3

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.