Steag peste Prut, la intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri

Steag peste Prut, la intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri

O manifestație stradală organizată la Prut în ultima zi din anul 2017 și prima zi din 2018 va avea loc în localitatea Fălciu din județul Vaslui. Mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14, din fața primăriei.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 se alătură astfel demersurilor autorităților locale din proximitatea Prutului și cere Guvernului de la București să inițieze construcția podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova. Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar cel feroviar a fost scos din uz în urmă cu câțiva ani.

„Să avem din nou pod rutier la Fălciu nu este un moft, ci ar fi o mare şansă pentru comunitate să se dezvolte economic şi să aducă prosperitate în zonă. Investiţia de stat într-un pod rutier ar fi dublată de investiţii private care înseamnă noi locuri de muncă şi plusvaloare pentru economia locală. Pe o distanţă de 171 de kilometri cât măsoară graniţa judeţului Vaslui cu Republica Moldova există doar punctul de trecere Albiţa din comuna Drinceni”, a declarat Neculai Moraru, primarul din localitatea Fălciu.

„Timp de zeci de ani, contactele directe dintre cetățenii României și cei din stânga Prutului au fost îngreunate. Dacă în 2011 a fost înlăturată sârma ghimpată de pe Prut, următorul pas firesc ar fi construcția și reabilitarea podurilor peste râul care astăzi este încă graniță nedreaptă. Unirea înseamnă și infrastructură comună, implicit și poduri peste Prut”, a subliniat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

După acțiunea de la Prut, manifestanții vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber și o masă bogată în bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu, unde vor demara evenimentele din cadrul Centenarului Marii Uniri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.