Suspiciuni de CORUPŢIE! „FAIR – MediaSind” cheamă CORPUL DE CONTROL al PREMIERULUI la FILARMONICĂ

Suspiciuni de CORUPŢIE! „FAIR – MediaSind” cheamă CORPUL DE CONTROL al PREMIERULUI la FILARMONICĂ

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR – MediaSind se solidarizează cu acţiunile de protest organizate de Sindicatul Artiştilor şi Interpreţilor din Filarmonica de Stat Arad, programate pentru data de 17 februarie 2015, ora 13,30, în faţa Palatului Cultural din Arad, a anunţat Cristian Godinac, preşedintele federaţiei, într-un comunicat de presă remis Newsar.ro.

„Protestul este determinat de situaţia conflictuală din instituţie, care a dus la întreruperea stagiunii Filormonicii în cursul anului trecut. FAIR-MediaSind a atras atenţia Guvernului României despre problemele de la Filarmonica Arad încă din luna noiembrie 2014, solicitând Prim Ministrului şi Ministrului Culturii «dezamorsarea» situaţiei conflictuale din această prestigioasă instituţie şi dispunerea unui control din partea Corpului de Control al Prim Ministrului pentru a verifica unele documente suspectate de fapte de corupţie. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nici o decizie din partea forurilor responsabile iar acum salariaţii sunt nevoiţi să iasă în stradă ca să-şi apere instituţia”, a precizat Cristian Godinac.

Biroul Executiv Permanent al FAIR – MediaSind, la care este afiliat şi Sindicatul Artiştilor şi Interpreţilor din Filarmonica de Stat Arad, solicită încă o dată Guvernului, Ministerului Culturii şi autorităţilor locale să se implice pentru încetarea conflictului de la filarmonica arădeană, „pentru ca Filarmonica de Stat Arad să-şi recapete statutul pe care îl merită în cultura românească”.

  1. nimic nou sub soare

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.