Teama de autogol

Teama de autogol

Politicienii români, în special cei care se proclamă „de dreapta”, par să nu fi înţeles nimic din votul cetăţenilor în urma cărora Klaus Iohannis va fi instalat la Cotroceni. Sau, se fac că n-au înţeles.

Altfel, nu pot să-mi explic faptul că se bat cu pumnii în piept, deşi nu e cazul, precum nişte masculi de primate bucuroşi că şi-au suprimat adversarii. Manifestări deşănţate ale unei victorii ce nu le aparţine am avut şi la Arad şi par să nu se mai termine. De la conferinţe de presă în care victoria lui Iohannis a fost confiscată în favoarea politicenilor din PDL şi PNL şi până la petreceri cu Tinu şi alţi lăutari, într-o demonstraţie „de forţă” – zic ei, avem tabloul jalnic, dezgustător, al modului în care aceşti oameni se raportează la tot ceea ce s-a întâmplat, în duminica alegerilor, în România şi peste hotare.

Aceşti politicieni de profesie, mulţi dintre ei asociaţi cu Băsescu şi Boc, deci aflaţi în registrul celor mai huliţi şi urâţi dintre români, cred brusc că au scăpat. Au impresia că li se deschid noi orizonturi în ceea ce priveşte propăşirea materială (ce-mi place cum sună asta!) a lor şi a acoliţilor, nu puţini, de care s-au înconjurat numai şi numai din nevoia de a se simţi adulaţi, mici dumnezei atotputernici şi atoatecunoscători. Nu cred că va fi, totuşi, aşa cum îşi imaginează aceşti politicieni (repet) de profesie. Ar însemna că românii au uitat mult prea repede umilinţele din 2012, când au ieşit în stradă să le ceară socoteală. Ar însemna că Iohannis însuşi, spre care se îndreaptă speranţele atâtor milioane de oameni, n-a înţeles, la rândul lui, nimic din ceea ce (i) s-a întâmplat.

Deocamdată, sasul tace. Sau, nu spune prea multe. Aşa e el. Nu prea vorbeşte. Să sperăm măcar că va face. Şi că va face ceea ce aşteaptă poporul de la el. Dacă nu va face, dacă a fost prins în chingi de abilii politicieni de la PDL (strict, de această dată) şi va plăti tribut „sprijinului” oferit de aceştia, vom avea o a doua mare dezamăgire de la cea din 1996 încoace.

Nutresc speranţa, însă, că Iohannis şi oamenii de bună credinţă din jurul său conştientizează că votul românilor nu a fost unul pro PNL şi PDL şi nici anti PSD. A fost un vot împotriva întregii clase politice, în ansamblul ei, pe care alegătorii (mulţi dintre ei prezenţi pentru prima dată la urne!) au asimilat-o lui Victor Ponta şi un vot favorabil lui Iohannis, pe care l-au perceput ca nefăcând parte din sistem. Sasul a fost votat masiv tocmai pentru că nu pare a face parte din „sistemul ticăloşit”, din gaşca politicenilor de profesie (fie ei de la PSD, PNL, PDL şi aşa mai departe) care fură prin rotaţie. A fost votat pentru că românii au văzut în el altceva.

Acum, mingea e la el: Un căpitan de naţională de la care sperăm să nu ne dea autogol!

Foto: Agerpres

  1. cine crede ca un presedinte ajunge in functie pe propriile puteri si nu trebuie sa „multumeasca” nimanui pentru asta ori e” tras cu cheia” ori acum a coborat din pom

    Raspunde
  2. Eu cred ca au inteles, doar ca ei cred ca acuma este momentul sa deturneze votul antisistem in favoarea propriilor persoane. Poate ca nici nu-si dau seama, unii dintre ei, din cauza prostiei care-i caracterizeaza.
    Intrebarea este in ce masura alegatorul isi da seama ca votul pentru Ioahanis a fost unul impotriva sistemului, fiindca vad o gramada de botanisti care pun botul la tentativele politrucilor din noul PNL si probabil: din linguseala organica, din arivism subconstient, din iluzia ca alaturi de invingator esti si tu mai puternic, incep sa formeze o mica armata de fundamentalisti anti Ponta, anti PSD si pro Iohanis, pro PNL (PNL cu PDL).
    Botanistii astia multi nu intelega ca sunt puternici doar daca reusesc sa ramana liberi, cu spirtit critic, lucizi si constienti de mizeria pe care o reprezinta politicianul romanesc, preocupat exclusiv sa-si hraneasca orgoliile de frustrat impostor.

    Raspunde
  3. http://www.truyenhinh.org/?title=ALIN+VACEAN+IN+RAZBOI+CU+PRESA+LOCALA.mpg&a=detail&id=KHHBK4R-57Q

    Salut Orlando, ar trebui sa revezi acest filmulet si, impreuna cu toti colegii tai din mass-media, sa va solidarizati iarasi si sa cereti cu o voce comuna ceea ce, pe buna dreptate, cereati si atunci. Motivele nu are rost sa le enumar, le cunoasteti. Asta daca vreti si -mai ales in cazul unora- daca sunteti lasati sa o faceti. Maine s-ar putea sa fie prea tarziu pentru o institutie ce a ajuns, din pacate, bataia de joc a unora.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.