TOP 10 greșeli la încheierea contractului individual de muncă

TOP 10 greșeli la încheierea contractului individual de muncă

Filiala Arad a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad și Uniunea Generală a Industriașilor din România – Filiala Arad, a organizat zilele trecute seminarul cu tema „TOP 10 greșeli la încheierea contractului individual de muncă”.

Evenimentul a avut loc la complexul Expo Arad.

În cadrul seminarului au fost prezentate în mod detaliat cele mai frecvente greşeli realizate la încheierea și modificarea unui contract invidual de muncă, precum și soluțiile pentru evitarea acestora.

Între altele, participanții au aflat că:

  • Nerespectarea condițiilor prealabile încheierii contractului individual de muncă atrage sancționarea cu amendă cuprinsă între 1.500 și 5.000 de lei;
  • Perioada de probă, dintr-un avantaj, se poate transforma într-un dezavantaj;
  • Încadrarea eronată pe o funcție de conducere poate atrage obligarea angajatorului la plata unor despăgubiri;

Lectorul seminarului a fost Corneliu Benţe, jurist de profesie, doctor în ştiinţe juridice, în specializarea Dreptul muncii, specialist cu experiență de peste 17 ani în relaţii de muncă şi securitate socială.

Plecând de la legislația muncii, participanții la seminar au beneficiat de exemple concrete și de interacțiune continuă cu lectorul, obținând, astfel, cele mai bune soluții pentru problemele existente în practică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.