Turci, afgani şi un bărbat din Guineea, prinşi în timp ce vroiau să treacă ILEGAL frontiera

Turci, afgani şi un bărbat din Guineea, prinşi în timp ce vroiau să treacă ILEGAL frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci bărbaţi, trei cetăţeni turci, un afgan şi unul din Guineea, care intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 06.09.2015, ora 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un tren I.C. care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, trei persoane de sex masculin care s-au legitimat cu cărţi de identitate bulgăreşti.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră arădeni au observat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei sunt cetăţeani turci cu vârste cuprinse între 24 şi 51 de ani. Ei au declarat că documentele prezentate la control le-au cumpărat de la o persoana a cărui identitate nu o cunosc, contra sumei de 750 euro şi că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania şi nu deţineau documente legale.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici –feroviar, câteva ore mai târziu, la 05.45, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un tren I.C care circula pe relaţia Bucureşti-Viena, o persoană de sex masculin care la controlul de frontieră nu a putut prezenta nici un document de călătorie, motiv pentru care a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean afgan, în vârstă de 24 ani, care a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera şi să ajungă în Germania.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe relaţia România – Spania, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Guineea. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe document nu sunt aplicate vizele legale pentru zona Schengen, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

La cercetări, s-a stabilit că tânărul, în vârstă de 32 ani, este din Guineea şi a declarat că intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.