UPDATE/ Vacile din Zădăreni MOR PE CAPETE după ce au consumat o SUBSTANŢĂ împrăştiată pe câmp (GALERIE FOTO)

UPDATE/ Vacile din Zădăreni MOR PE CAPETE după ce au consumat o SUBSTANŢĂ împrăştiată pe câmp (GALERIE FOTO)

UPDATE 2/ Numărul vacilor moarte a crescut la trei
Potrivit lui Florin Tripon, un alt animal a murit în această dimineaţă iar alte câteva sunt în stare critică.

UPDATE 1/ A mai murit o vacă
Încă o vacă a murit, la Zădăreni, iar alte câteva sunt în stare gravă, informează consilierul local Florin Tripon. Cea care a murit este chiar vaca acestuia. „Alte două-trei vaci sunt în stare gravă. Sper să nu mai moara nici una, pentru ca vă daţi seama ce înseamnă pentru un om de la ţară să-i moară vaca”, a spus Florin Tripon. Acesta îşi doreşte ca vinovaţii (cei care au aruncat substanţa pe câmp) să fie găsiţi şi traşi la răspundere.

INFORMAŢIA INIŢIALĂ:
O vacă a murit iar alte câteva s-au îmbolnăvit după ce au consumat o substanţă abandonată în câmp, în apropierea localităţii Zădăreni.

Localnicii au alertat autorităţile după ce au observat că vacile aveau un comportament anormal. „Umblau de parcă erau băute”, a declarat Florin Tripon, consilier local la Zădăreni.

Acesta spune că în mod cert vacile s-au îmbolnăvit după ce au consumat respectiva substanţă, pentru că văcarul a observat că aveau limba albastră, adică exact culoarea substanţei împrăştiate pe câmp.

„E o substanţă albastră, sub forma unor granule, aruncată în locul fostei bălţi din Zădăreni, acum secată. Din păcate, acolo aruncă toată lumea ce vrea, gunoaie, mortăciuni, deşi terenul cred că face parte din aria protejată «Parcul Natural Lunca Mureşului»”, a declarat Florin Tripon.

Inclusiv vaca acestuia s-a îmbolnăvit după ce a consumat din respectiva substanţă albastră. „E bolnavă, de două zile nu s-a ridicat de jos. Am adus veterinarul să-i faca tratament. 600 de lei m-a costat tratamentul până acum”, a spus Tripon.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi comisari ai Gărzii de Mediu, care au luat probe din substanţa împrăştiată pe câmp, pentru a le duce la analize.

Localnicii speră să nu mai moară şi alte animale.

  1. Daca partea aceea de teren face parte din aria protejata, este vina autoritatilor ca nu isi fac datoria…..

    Raspunde
  2. Da asa este nu au facut nimic ,ai dreptate Maura

    Raspunde
  3. Pai ce va mirati? primarita de Zadareni e total pe langa orice tine de buna adminisrare a localitatii noastre ,felicitari pentru implicare Florine.

    Raspunde
  4. Și văcarul, ce primește BANI și mâncare ca să le supravegheze nu trebuia să știe unde-s văcuțele ce le are în grijă și ce mănâncă? El trebuie musai să doarmă? Că nu-a așa multe ca altă dată,câte să fie: maxim 20; și nu-s iepuri!! Iar idiotul ce-a aruncat substanța aia nu trebuie căutat?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.