Vijelii și vreme deosebit de rece în următoarele zile în județul Arad

Vijelii și vreme deosebit de rece în următoarele zile în județul Arad

ANM a emis un cod galben de vijelii și o informare meteorologică de vreme deosebit de rece pentru județul Arad.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben sub incidența căruia intră și județul Arad pentru perioada 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21.

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică

Zonele afectate sunt Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș. În intervalul menționat mai sus, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă și pentru județul Arad pentru perioada 9 aprilie, ora 13 – 12 aprilie, ora 9.

Fenomenele vizate sunt intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică și vreme în răcire accentuată.

În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Foto: Arhivă / ANM (harta)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.