Vitamina care ÎȚI FACE RĂU! Ce organ îți afectează?!

Vitamina care ÎȚI FACE RĂU! Ce organ îți afectează?!

Uleiul de soia, cel de rapiță şi de porumb, bogate în vitamina E, ar putea favoriza apariţia infecţiilor pulmonare, atrage atenţia un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă americani de la Şcoala de Medicină Northwestern din Chicago.

Specialiştii au analizat peste 5.000 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani şi au observat că persoanele care consumă frecvent vitamina E sunt mai expuse infecţiilor pulmonare, insuficienței respiratorii şi astmului.

Vitamina E se prezintă sub opt forme. Cele mai frecvente sunt alfa-tocoferolul şi gamma-tocoferolul, doi puternici antioxidanţi care au totuşi efecte diferite.

În vreme ce alfa-tocoferolul (pe care îl regăsim în uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui) poate combate durerile menstruale, artrita, cataracta şi întăreşte sistemul imunitar, gamma-tocoferolul (aflat în uleiul de soia, cel de răpiță şi de porumb) are o reputație proastă. În urma studiului efectuat, s-a constatat că oamenii care consumă vitamina E în cantități mari prezintă o activitate pulmonară redusă cu 10 până la 17%.

Până în prezent, se știa că vitamina E protejează pielea şi previne bolile degenerative, dar și efectul negativ pe care îl are asupra prostatei.

Foto: news.vanderbilt.edu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.