Weihnachtsmarkt – Târgul de Crăciun al Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”

Weihnachtsmarkt – Târgul de Crăciun al Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”

Și a fost și prima zi de târg…cum „care târg?” Târgul de Crăciun al Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, adică pe germană Weihnachtsmarkt!

O activitate devenită deja tradiție, Târgul de Crăciun al Liceului German din Arad înseamnă. înainte de toate, bucurie, tinerețe, dăruire, prieteni, familie… Pentru că la acest eveniment participă, alături de elevi și cadrele didactice și părinții, bunicii, prietenii. Este un prilej de a fi împreună în aceste zile dinaintea sărbătorii Nașterii lui Iisus.

„Ce se întâmplă de fapt? Elevii, sprijiniți de profesori și părinți, pregătesc diverse gustări, dulciuri și băuturi calde, pe care le prezintă într-o formă festivă și le oferă spre vânzare vizitatorilor. Totul se desfășoară ca într-un târg adevărat, afară (chiar dacă ne îngheață nasul și picioarele!). Copiii se întrec în a găsi idei cât mai interesante și atractive de produse, pentru că acest târg înseamnă și „a dărui”: banii obținuți din vânzare se donează în fiecare an. Anul acesta, beneficiara sumei ce se va strânge este o fetiță mică, pe nume Isabella, care suferă, din păcate, de boala Batten, pentru care tratamentul este foarte costisitor. În paralel cu târgul se desfășoară și serbarea de Crăciun, unde micii artiști prezintă rodul muncii lor. Aseară am urmărit trupa de teatru – gimnaziu a liceului, Mini AMG, cu o piesă intitulată

„Crăciunul…altfel!”. Programul a continuat cu un tânăr foarte talentat, care ne-a cântat din voce și chitară, Raul Nica din clasa a V-a A. În încheiere am ascultat corul „Die Minnesinger” al claseleor de gimnaziu, care ne-au oferit colinde în limba română, germană, engleză și latină.

O seară frumoasă, plină de bucurie! Aveți ocazia să mergeți și astăzi la Weihnachtsmarkt, în str. Posada nr.19, între orele 16-19, unde veți găsi aceeași bucurie și entuziasm! Iar în sala de sport vă veți putea încălzi picioarele, dar și sufletul urmărind de data aceasta trupa de teatru liceu – Theater AMG, care va prezenta piesa „Un Crăciun de modă veche”, urmată de colinde și poezii în limba engleză și franceză, alături de colindători foarte mici, din ciclul primar, cu cântece și poezii.

Vă așteptăm cu mult drag!

Prof. Georgiana Maria

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.