„Ziua Mondială a Apei” sărbătorită la Arad

„Ziua Mondială a Apei” sărbătorită la Arad

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind „Ziua Mondială Apei”. Ea a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1993.

În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite aduce în atenție câte o temă de relevanță mondială pentru a marca sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. Anul 2016 abordează o temă de interes global, „Apa și Activitățile Umane”, având în vedere că ambele sectoare sunt interdpendente și într-o strânsă legătură.

Tema promovată anul acesta ne supune atenției legătura dintre apă și profesii astfel încât, împreună: factori de decizie, gospodari de apă, utilizatori de apă și alți factori interesați să contribuie la dezvoltarea de politici care să asigure o reală protecție a resurselor de apă. Statisticile la nivel mondial arată că 768 de milioane de oameni nu au acces la surse de apă și 2,5 miliarde de oameni nu au impact esențial și semnificativ în asigurarea calității vieții.

15

Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, în perioada 14.03 – 21.03.2016, împreună cu partenerii și colaboratorii (Ocolul Silvic Lipova, Ocolul Silvic Radna, Centrul Județean de Voluntariat – Filiala Lipova, Asociația Excelsior Arad, Parcul Național „Lunca Mureșului”, Grădinița P.N. 12 Arad, Școala Gimnazială nr. 5, Liceul „Atanasie Marienescu” și Liceul „Sever Bocu” Lipova) a organizat activități și acțiuni multiple, activități ce s-au desfășurat atât în cadrul SGA Arad, cât și în afara instituției, pe raza județului Arad. Printre activități se numără: vizite ale preșcolarilor și școlarilor la sediul instituției, igienizări pe cursurile râului Mureș, expoziție de pliante, desene, fotografii la sediul SGA Arad, prezentări PowerPoint cu tema „Apa și Activitățile Umane.”

apa

„Ziua Mondială a Apei este pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad un bun prilej de a readuce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării resurselor de apă și de a pune în adevărată lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile noastre, ale celor cu atribuții în protejarea și valorificarea resurselor de apă. O apă curată ne oferă șansa la o viață mai sănătoasă, , dar calitatea vieții se reflectă și în comportamentul unei națiuni față de apă și a fiecăruia dintre noi, în direcția protejării și conservării calității ei”, a declarat ing. Parpală Caius Mihai, director SGA Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.