Zona de off-road a decis clasamentul în etapa a doua a Campionatului Mondial de Supermoto de la Arad (FOTO)

Zona de off-road a decis clasamentul în etapa a doua a Campionatului Mondial de Supermoto de la Arad (FOTO)

La Arad s-a desfăşurat, duminică, etapa a doua din Campionatul Mondial de Supermoto, după zece ani de absenţă din România. Vremea din ultima perioadă a pus organizatorul în situaţia de a lua în calcul şi posibilitatea desfăşurării etapei pe ud, caz în care s-ar fi renunţat la traseul off-road. Chiar dacă duminică dimineaţa cerul a fost acoperit de nori, încurajările publicului prezent încă de la prima manşă de SM85 au risipit orice temere de ploaie. Cei aproximativ 300 de spectatori plătitori şi cei peste 1000 de spectatori aflaţi în zona cu acces gratuit au încurajat sportivii care le-au oferit un spectacol grandios. Fără mirare, o mare parte din spectatori au venit de la Timişoara, un pol important în sportul moto din România.

Runda întâi din SM85, în care Andrei Filimon a luat startul a încălzit publicul pentru clasele SM2 şi SM3. La SM2 favoritul Yuri Guardala a fost depăşit după patru ture de Devon Vermeulen care a şi trecut primul linia de sosire. Lupta pentru locul secund a fost dată între Yuri Guardala şi Fabrizio Bartolini, câştigată după o luptă acerbă de Guardala. Partea de off-road a fost astfel „pregatită” pentru clasa regina a supermotoului S1, care a luat startul în prima manşa de la ora 14.

La S1 lupta s-a dat întrei cei doi fraţi Chareyre şi finlandezul Mauno, toţi trei creditaţi cu şanse egale de a termina pe locul întâi. În manşa întâi, Mauno preia conducerea dar este depaşit în a doua tură de Thomas Chareyre. Această ordine s-a păstrat până în momentul în care finlandezul cade în zona off-road şi este depaşit de Ivan Lazzarini şi Angel Karanyatov. Runda întâi se termină cu o luptă acerbă a finlandezului de a recupera dar prin dreptul steagului haşurat au trecut pe rând Thomas şi Adrien Chareyre, urmaţi de Ivan Lazzarini şi Mauno Hermunen.

Manşa a doua a S1 a fost aşteptată pentru potenţialul război a lui Mauno de a intra la sfârşitul acestei etape măcar pe podium, dacă nu pe cea mai înaltă treaptă. Norocul l-a ajutat pe finlandez pentru că în tura a 3-a Thomas Chareye cade în zona de off-road de pe poziţia a doua pe locul şase şi pierde astfel şansa de a-l ajunge pe Mauno.

Cursa este presărată cu o mulţime de căzături în zona de off-road, pământul fiind tasat de roţile motocicletelor. Mauno Hermunen are o manşă lejeră, urmăritorii săi având lupte grele de dus în eşalonul secund. Până la finish, Thomas reuşeşte să treacă pe locul doi urmat de Ivan Lazzarini pe trei, loc pentru care s-a luptat cu cehul Pavel Kejmar care deşi a plecat de pe poziţia a opta a avut un mers prudent şi a profitat de căzăturile concurenţilor.

La sfârşitul celei de-a doua manşe clasamentul etapei de la Arad se prezintă astfel:

1. Chareyre Thomas (FRA) 47 puncte

2. Hermunen Mauno (FIN) 43 p

3. Lazzarini Ivan (ITA) 40 p

4. Chareyre Adrien (FRA) 33 p

5. Karanyotov Angel (BUL) 32 p

6. Kejmar Pavel (CZE) 31 p

7. Ravaglia Christian (ITA) 30 p

8. Occhini Andrea (ITA) 28 p

9. Georgiev Alexander (BUL) 25 p

10.Traistaru Sorin (ROM) 23 p.

 

Clasamentul general S1

1. Chareyre Thomas (FRA) 97 p

2. Hermunen Mauno (FIN) 83 p

3. Chareyre Adrien (FRA) 77 p

4. Lazzarini Ivan (ITA) 76 p

5. Kejmar Pavel (CZE) 58 p

6. Ravaglia Christian (ITA) 58 p

7. Karanyotov Angel (BUL) 52 p

8.Occhini Andrea (ITA) 45 p

9.Travnicek Tomas (CZE) 31 p

10. Bidart Sylvain (FRA) 29 p.

Cel mai bun timp a fost obţinut de Chareyre Thomas: 01:05.130 în tura 12. Următoarea etapă se va desfăşura la Sosnova, în Cehia, în data de 15 iunie.

Foto: RoRace.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.