OPINII/ Adela Cristea: Dar asta e. #Rezistăm!

OPINII/ Adela Cristea: Dar asta e. #Rezistăm!

Am auzit că PSD vrea să care oameni cu autocarele la București pentru un miting de susținere a Guvernului. Mare prostie. De fapt e o încercare de abatere a atenției de la problema de fond. Pentru că nu despre schimbarea Guvernului e vorba în stradă, dragi tovarăși de la PSD. E vorba despre CORUPȚIE, MIZERIE și ABUZURI.

Nu am observat ca oamenii care sunt în stradă să ceară schimbarea Guvernului (poate doar voci izolate). În primul rând pentru pentru că nu ar fi o soluție!

PSD și-a câștigat dreptul de a Guverna prin niște alegeri recente. Asta e până la urmă un fapt pe care trebuie să-l acceptăm indiferent că ne place sau nu. Dar nu pot guverna oricum. Nu e firesc să acceptăm orice derapaj major, doar pentru că tocmai au fost validați prin vot. Guvernarea nu e un cec în alb. Nu ești ales ca să faci ORICE îți trece prin cap, orice îți dicteză un lider corupt și bolnav de putere. Iar obligația oricărui cetățean responsabil e să ia atitudine întotdeauna (in orice formă: pe stradă, in on-line, etc) împotriva derapajelor de putere.

Așadar, poate e important să lămurim ce credem și ce cerem. În opinia mea și a multora din celor care sunt în aceste zile în stradă Guvernul ăsta trebuie să rămână. Din mai multe motive:
◆ dacă Guvernul cade acum Ordonanțele nu mai pot fi retrase
◆ nu e un Guvern condus de Grindeanu ci de Dragnea. Dacă pică Guvernul ne pune tot Dragnea altul în loc, cu eșalonul 2 de marionete. PSD are majoritatea în Parlament deci nu se schimbă nimic pe fond
◆ opoziția e praf și pulbere și nu ar putea oferi în clipa asta o alternativă pentru Guvernare;
◆ anticipatele ar fi un dezastru. Cele 2 partide de opoziție au nevoie de timp. PNL să scape de baroni și să se reformeze (dacă o va mai face vreodată), USR să se formeze (să-și clarifice direcția, să-și definească puncte de vedere pe problemele cheie și inclusiv să-și facă curat la unii oameni care nu știu cum au ajuns acolo). Mi mult, rezultatul unor anticipate acum, cu aceiași oameni ai opoziției pe liste nu ar fi mult diferite de cel de acum, iar o guvernare a opoziție în forma ei actuală și cu liderii actuali ar da șanse majore de revenire pentru PSD, într-un procent și mai zdrobitor
◆ un Guvern „tehnocrat” cu un PSD majoritar in Parlament ar fi un dezastru. Susținere zero, război permanent. Din păcate Guvernul tehnocrat n-a făcut reforme majore, profunde, nici când a avut susținere. Acum n-ar avea absolut nici o șansă de a face asta.

Așadar nu cred că soluția în momentul ăsta e alt Guvern. Dar în mod obligatoriu acest Guvern nu poate continua cu acest Ministru al Justiției. Iar aceste ordonanțe trebuie retrase și discuția pe tema lor trebuie reluată în cu totul alt cadru, în alt mod, cu consultarea specialiștilor și a societății civile. Exact așa cum ar trebui să se deruleze orice proces legislativ relativ la teme importante (indiferent că vorbim de Justiție, Educație, Sănătate probleme de Mediu sau Economie, etc). Cu largă consultare și cu largă susținere. Spun asta de ani de zile.

Evident, nici PSD n-ar trebui să poată continua cu un Președinte ca Dragnea. Dar aia nu mai ține deloc de puterea noastră, a celor din stradă. Ține doar de ei. Iar din nefericire în aceste zile PSD dovedește că e un partid format în mod dominant din oameni fie obedienți, incapabili să recunoască atunci când greșesc, fie lași, incapabili să ia atitudine atunci când propriul lor partid derapează major. Asta e însă problema lor internă și e bumerangul care se va întoarce tot împotriva lor. E exemplul perfect despre cum poți avea o mare șansă și cum poți să o faci praf și pulbere în doar câteva zile.

Nu în ultimul rând, protestele din aceste zile nu sunt doar împotriva celor 2 ordonanțe. Sunt în primul rând ÎMPOTRIVA CORUPȚIE, A ABUZULUI DE PUTERE! Care e valabil pentru întreaga clasă politică. Așa că îi rog pe tovarășii de la PNL care se agită printre noi în stradă în fiecare seară să bage asta bine la cap. Suntem în stradă nu doar împotriva abuzurilor lui Dragnea ci impotriva corupției și abuzurilor oamenilor politici în general. Adică și impotriva liderului lor local Gheorghe Falcă. El nu-i cu nimic mai bun decât Dragnea. Singura diferență e că puterea lui e momentan locală. Dar în rest, de 12 ani, conduce cu aceeași lipsă de dialog, cu pumnul în gura opoziției și societății civile, conduce săvârșind abuz după abuz, interzicând proteste, amenințând, intimidând sau cumpărând oameni. Așadar dragi peneliști/pedeliști să nu visați nici o clipă că oamenii din stradă sunt acolo pentru voi! Sunt în egală măsură acolo și împotriva voastră. Împotriva a ce reprezentați voi în acest moment. Doar dacă înțelegeți asta mai aveți o șansă să vă faceți ordine în ogradă.

Din păcate vor urma 4 ani destul de triști și de tensionați. Pentru că atunci când atitudinea celor care te conduc (în plan național și local) e lipsa totală de dialog și ignorarea totală a reacției publice, atunci perspective bune nu prea există.

Dar asta e. #Rezistăm!

Foto: Arhiva

  1. Ma bucur ca acest sit ma tine la curent cu ce se intampla in arad si in tara,este impartial si imi ia apararea.tot comunisti ati ramas si voi si psd(la pnl e alta mizerie dar macar daca gresesc recunosc)

    Raspunde
  2. Parca ati facut echipa cu PSD Arad doar acum cateva luni. Ne repozitionam de zor?

    Raspunde
  3. Nu va este rusine, doamna?!? Nici nu a trecut 1 an de cand va tineati de mana cu aceeasi psd-isti pe care acum ii injurati! O intrebare sincera: sunteti intreaga la minte?

    Raspunde
  4. De Fifor, nimic? N-aveti nimic sa-ispuneti, sa-i cereti? Poate sa se delimiteze de Dragnea? Poate sa-si ceara scuze? Ca ati fost parteneri de nadejde, nu?

    Raspunde
  5. Doamna Cristea are perfecta dreptate. Postacii lui Gogu Falca sunt invitati sa intre pe site-urile lor, pe aradon si arq acolo unde canta toti dupa vrerea faraonului. sa va fie rusine!!

    Raspunde
  6. Și coafura rezista la Adela Cristea! Pai cum nu? Alaltăieri cu PDL ieri cu PSD, azi cu strada mâine cu cine vine la rand și tot asa! # Rezistam! Câtă ipocrizie!

    Raspunde
  7. Adela dragă tu ești un fel de alina gorghiu după ce ai trecut pe la toți din PNTCD apoi recent la PSD acum în strada miar fi rușine de copii tai și de soțul tău rușine doamna sați fiie

    Raspunde
  8. TaIÎn sfârșit cea mai pertie

    Raspunde
  9. O părere corecta,obiectivă.cine o acuză i comentarii pe cea mai avizată voce a sssocietății civile aradene de imixtiune politică ar trebui să se uite in oglindă înainte mi

    Raspunde
  10. Aveti dreptate, Adela isi pierde mintile in goana dupa o functie, dupa ce a lins tot esichierul politic acum se baga in seama contrar cursului istoriei, cand toata lumea vrea sa scape de partidul penal PSD. Adela … continua sa alergi pe faleza Muresului si lasa-ne in pace cu dejectiile tale expirate!

    Raspunde
  11. Adela a scris ceea ce crede ea de cuviință. Cei care o atacați faceți-o dacă aveți argumente pe fond . Eu, spre exemplu sunt de acord cu ea dar numai în proprție de 75%. De ce există atât înverșunare împotriva lui Dragnea? Este un bau-bau? Mănâncă oameni? Sau există vreune clasament al hoților în care el e pe primul Loc? Mă îndoiesc. Drgnea poate fi cel puțin la fel de frecventabil pe cât sunt aproape toți ceialți.
    Apoi, problema cea mai grea pentru noi, în opinia mea este Constituția, Ne trebuie o alta. Dar cu mare grijă elaborată. Duă dezbateri din care să lipsească aceia care au tot umblat pe la aceasta veche din 1991.
    Să știm din ea ce fel de republică ne dorim. Una pralamentară sau una prezidențială. Și de ce nu chiar monrahie. Nu scrie nicăieri că subiectul e perimat. Doar în mintea unora care dacă nu mai dau la manivelă să vorbească la telefon au impresia că doar ei contează.

    Raspunde
  12. Ma uit la comentarii si ma surprinde nivelul comentariilor.
    Astia care incurca merele cu perele sunt foarte convenabil PDL-isti.
    Daca va aduceti aminte alianta intre Bulumac, Cristea si altii cu PSD-ul s-a realizat, nu dintr-o dragoste fata de principiile de stanga ci din nevoia superioara de a scapa de Falconeti.
    Din cate stiu Bulumac nu s-a inscris la PSD, adica s-a tinut de ce a zis atunci. La fel si Adela.
    Acuma suntem ina alt episod in care greata vine dispre PSD. Cred ca orice om caruia ii pasa cat de cat se solidarizeaza cu lupta impotriva abuzului.
    Nu vad de ce combinatia cu PSD impotriva lui Falca trebuie sa descalifice o persoana in asa masura incat sa o oblige sa nu-i mai pese.
    In realitate viralii si vehementii sunt de fapt PDL-isti. Astia sunt singurii care gasesc in Adela o tinta ca sa le convina in ambele situatii.
    Cred cumva PDL-istii ca detin vre-un drept de proprietate asupra miscarilor de strada, cred ei ca ar fi urmasii luptatorilor pentru democratie? Poate cred, saracii.
    Miscarile de strada nu sunt in nici un caz ale USR sau PNL. Daca au fost PNL-isti sau PDL-isti sau USR-isti implicati atunci sa le fie rusine. Genul asta de gandire ma face pe mine sceptic si ca mine cred ca mai sunt cativa care nu pun botul la stanga si la dreapta. Noi suntem separati nu de stanga si de dreapta ci de decenta. Unii o au altii nu.
    Voi iubitorilor de adevar si intoleranti critici fata de stanga, am sa incerc sa va intreb daca Falca al vostru a autorizat miscarile din Arad? Nu? Pai de ce nu, este de stanga, este pentru gratieri, are bube (are cu siguranta). Pai cum iti permiti tu, postac PDL-ist sa dai cu pietre cand bucile pe care le balesti, sunt cacate la cur. Cum poti tu lingau jenant sa te arati ofuscat de o alianta decenta si transparenta?

    Raspunde
  13. Am inteles. PSD sunt rai si Falca este bun!
    La noi fura doar PDL/PNL de 13 ani. Sa vii sa spui ca PDL-istii sunt buni fiindca Dragnea vrea sa se albeasca, inseamna sa fii setat rau si portocalizat in exces.

    Raspunde
  14. respect Adela si Miscarea Aradeana 7 februarie, 2017, 9:30 am

    pentru a salva Aradul de la distrugerea totala, exterminarea la care este supus in prezent de catre PNL.Adela a sustinut pe Bulumac, da , asta este adevarat, dar acest fapt nu ii stirbeste valoarea de a fii cea mai pertinenta aparatoare a drepturilor cetatenesti, ci din contra!fara ea si ,,pepiniera” de valori ale societati civile care este Miscarea Aradeana , si aici enumar elite ale civismului cum ar un Vlad Botos ori Galu, Aradul era demult sufocat de ciuma PNL- ista , asa mai este loc de intors.

    Raspunde
  15. Vlad Botos de la USR elita a civismului?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.