Temperaturile ridicate din ultima săptămână au început să facă victime

Temperaturile ridicate din ultima săptămână au început să facă victime

20 de cetățeni au necesitat asistență medicală de urgență, trei dintre ei fiind internați pentru supraveghere medicală de specialitate.

Opt arădeni s-au prezentat singuri în Unitatea de Primire Urgențe, ceilalți fiind transportați cu ambulanțele Serviciului de Ambulanță Arad și SMURD, acuzând, stare generală de rău, deshidratare, senzație de amețeală.

Medicii ne recomandă să evităm expunerea la soare mai ales între orele 11 – 17, să bem multă apă  – „Beți multă apă și nu foarte rece, hidratarea corespunzătoare este esențială în această perioadă caniculară! Consumați fructe și legume deoarece conțin atât vitamine și minerale, cât și o cantitate mare de apă. De asemenea, evitați expunerea la soare și pe cât posibil rezolvați problemele cotidiene cât mai dimineață posibil. Temperaturile ridicate afectează, în primul rând, persoanele de peste 60 de ani și pe cele care sunt diagnosticate cu diferite afecțiuni medicale, în special cardiace și neurologice”, precizează dr. Cătălin Hreniuc, director medical SCJU Arad.

Foto: Arhivă, carcater ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.