Frigiderul, prietenul de nădejde al oricărei case civilizate, este unul dintre puținele electrocasnice care stau 100% din timp conectat la priză. Asta nu doar pentru că s-ar strica mâncarea dinăuntru altminteri, ci și pentur că este indispensabil. Iar în ultimii ani a suferit modificări și avansuri tehnologice comparabile cu cele ale telefoanelor mobile.
Uneori, însă, vine momentul în viața fiecăruia dintre noi, în care trebuie să schimbăm frigiderul. În general, cu unul mai bun, normal. Și abia aici începe greul.
Ce frigidere sunt cele mai bune? Totul depinde de nevoile și gusturile fiecăruia. Teoria spune că un burlac care nu obișnuiește să gătească prea mult și mănâncă mai mult în oraș are nevoi diferite decât o familie numeroasă, dar viața este mai complicată de atât.
Înainte de a te apuca de căutat printre cele o mie și unul de tipuri diferite de frigidere, trebuie să ții cont de dimensiunile frigiderului tău preferat. Nu este un amănunt decisiv, pentru că este mai importantă capacitatea netă a frigiderului, dar trebuie să știi care sunt tipurile de frigidere, în funcție de înălțime.
1. Sub 150 cm. Minibarurile și frigiderele încoporabile sub blatul de bucătărie sunt din această categorie. Nu sunt foarte des întâlnite în casele românilor, dar dacă folosești rar frigiderul, poate că e soluția ideală pentru tine, dacă vrei să economisești bani.
2. De la 150 cm la 170 cm. Frigiderele mici sunt în această categorie. O opțiune recomandabilă persoanelor care trăiesc singure în garsoniere.
3. De la 170 cm la 185 cm. Frigiderele medii. Una dintre cele mai întâlnite variante, mai ales când vine vorba de frigidere cu două uși.
4. De la 185 cm la 195 cm. Frigiderele mari, cu dimensiuni suficiente pentru o familie numeroasă.
5. Peste 195 cm. Deja nu mai vorbim de frigidere pentru apartament. Pe lângă prețurile uriașe, acest tip de frigidere sunt foarte puțin practice într-o familie.
Această clasificare nu are decât valoare orientativă, pentru că atunci când vine vorba de frigidere, majoritatea oamenilor aleg în funcție de alte criterii. Cum ar fi numărul de uși.
1. Frigidere cu o ușă
Atenție! Acestea sunt exclusiv frigidere, neavând compartiment pentru congelator. Chiar și așa, însă, acestea au propria lor piață de desfacere, cu precădere în rândul celor care cumpără zilnic mâncare și care au deja un congelator sau o ladă frigorifică independentă, în alt colț al casei. Se găsesc în trei formate: minibar, încorporabile sub blat sau cele tradiționale, cu capacitate mare.
Frigider Beko – oferte (LINK)
2. Frigidere cu două uși
Au fost cele mai căutate frigidere până nu demult și încă sunt o opțiune importantă pentru foarte multă lume. Sunt economice, dar din punct de vedere ergonomic lasă de dorit, pentru că au situat congelatorul în partea superioară, iar fructele și legumele sunt la nivelul picioarelor. Sunt preferate în zonele foarte călduroase, unde congelatorul are o folosință mai frecventă.
3. Frigiderele combi
Tot cu două uși, dar acestea au congelatorul în partea de jos, iar legumele și fructele sunt într-o zonă mai accesibilă. Sunt tot mai frecvente în casele românilor, fiind cele mai funcționale dintr-o mulțime de puncte de vedere. Au un bun raport calitate/preț și sunt foarte economice din punct de vedere al consumului de energie.
Frigider Beko – oferte (LINK)
4. Frigiderele Syde by syde
Cunoscute și ca „frigidere americane” sunt frigiderele cu două uși verticale, cu congelatorul în stânga și frigiderul în dreapta. Au dozator de apă și gheață și reprezintă o opțiune interesantă pentru familiile numeroase grație capacității sale mari.
Deși mai există și alte tipuri de frigidere, unele fiind variante derivate din cele de mai sus, aceste patru categorii sunt cele mai răspândite și cele mai căutate. Tu pe care ai pus ochii? Care crezi că se potrivește cel mai mult nevoilor tale?
Lasă un comentariu