Titus Corlăţean A DEMISIONAT din funcţia de ministru de Externe

Titus Corlăţean A DEMISIONAT din funcţia de ministru de Externe

Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

„L-am informat pe premierul României că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe. Nu pot accepta să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia să fie forţată să încalce legea pe considerente de interese politice electorale ale lui Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de la turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. Pentru că doresc să respect legea, am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe al României”, a spus Corlăţean.

„MAE a informat în legătură cu măsurile suplimentare adoptate, în baza prevederilor legale, pentru sprijinirea organizării în cât mai bune condiţiuni a turul doi al alegerilor prezidenţiale. MAE a pus la dispoziţie pentru secţiile de votare din străinătate o echipă de aproximativ 800 de diplomaţi. Declaraţia pe proprie răspundere este deja disponibilă, poate fi descărcată de pe site-urile BEC şi MAE. Am anunţat creşterea numărului de ştampile şi cabine, a mai spus Corlăţean.

Corlăţean a mai adăugat că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înființarea de noi secții de votare în străinătate la turul 2.

Românii au ieşit duminică seară în stradă în mai multe oraşe din străinătate, dar şi la Bucureşti, Galaţi sau Suceava şi au cerut acces neîngrădit la vot în diaspora, după haosul din primul tur de scrutin.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, duminică, că este gata să trimită în ambasade 800 de oameni pentru buna desfăşurare a alegerilor în turul II, dar nu anunţă şi suplimentarea secţiilor de vot, în ciuda solicitărilor repetate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.