HORECA, organizaţia patronală HORA, a inițiat un proiect numit #redeschidemrestaurante, care prevede regulile ce vor trebui respectate de proprietarii de terase și restaurante în următoarea perioadă.
Această inițiativă a ajuns deja la Ministerul Economiei și prevede următoarele:
Faza 1. Dată: 16 mai 2020
Spaţii: terase independente şi terase integrate unităţilor publice de alimentaţie, unităţi take away cu servire la interior
Condiţii:
Terase independente şi integrate unităţilor de alimentaţie.
Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.);
Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maxim 200 de persoane în acelaşi timp;
Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant;
Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru;
Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.
Unități Take away cu servire în interior
Limitarea accesului în interiorul locaţiei potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanţei de 1,5 m între staţiile de preluare comenzi. În cazul în care există mai mulţi clienţi decât numărul de staţii de servire, zona de aşteptare va fi în faţa unităţii cu păstrarea distanţei între clienţi de 1,5 m;
Fiecare casă de marcat/punct de servire va fi dotat cu ecran de protecţie din plexiglas;
Regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii unităţii având obligaţia de a verifica şi asigură respectarea lor;
Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant;
Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru;
Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat.
FAZA 2. Dată: 1 Iunie 2020
Relaxarea restricţiilor pentru următoarele spaţii (pas 2): terase independente și terase integrate unităţilor publice de alimentaţie, unităţi take away cu servire la interior.
Măsuri privind redeschiderea parţială a spaţiilor închise: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI.
Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.);
Unitatea va putea găzdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizată de PSI;
Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii la angajaţilor la intrarea în tură);
Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID19 în fiecare meniu;
FAZA 3. Dată: 15 iunie 2020
Condiţie: numai după analiza indicatorilor COVID19 (infecţii, decese) de către CNSSU.
Spaţii: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, terase, unităţi take away.
Condiţii în concordanţă cu solicitările CNSSU de la momentul respectiv:
Distanţa socială;
Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant;
Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru;
Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.
Go back! Dată: Oricând
Condiție: numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infecţii, decese ) de către CNSSU.
Spații: Restaurante, cafenele, baruri, unități autoservire, terase, unități take away.
Condiții: Revenirea la situația din 15 martie. Interzicerea funcționării.
Lasă un comentariu