Află toate detaliile despre cele mai impresionante tehnologii care au puterea de a schimba viitorul omenirii în următorii ani. Analiză în articol.
Inteligența artificială este fundația pe care se construiește viitorul omenirii, 79% din utilizatori considerând AI-ul drept asistentul ideal, care îi ajută să aibă o viață mai ușoară. Până în anul 2024, peste 75% dintre companii vor începe să implementeze inteligența artificială în sistemele lor de organizare și marketing, ceea ce va însemna o creștere de cinci ori a infrastructurii analitice și a fluxului de date.
IoT și IoB vor oferi suport inteligent la nivel individual și de organizație, în timp ce asistenții virtuali vor egală populația globală, ajunând la un număr de 8 miliarde până în 2023. Va fi viitorul omenirii unul dominat în întregime de AI sau oamenii își vor păstra independența față de tehnologie?
Tehnologiile care schimbă prezentul și deschid perspective ample viitorului
Managerii AI sunt o realitate care se implementează chiar în aceste momente pe diverse sisteme de asistență online. Variantele de chat bot și asistenții smart (Siri și Alexa) le vor asigura oamenilor suport 24/7. Noile versiuni se bazează pe caracteristica de învățare continuă a programelor de software (machine learning), astfel încât, în faza finală, acestea vor suplini 100% asistență umană.
Industria de divertisment va beneficia din plin de dezvoltarea noilor tehnologii AI, printre acestea numărându-se și platformele online de cazinou. Site-urile cu jocuri de noroc, precum cele menționate pe www.top-cazinos.com le vor oferi membrilor secțiuni live în care jocurile vor fi coordonate de crupieri AI (ruleta Auto este un exemplu în care funcționează un joc live, dar fără crupier uman). Tehnologiile AR, VR și Touch VR vor aduce această industrie la un nou nivel al experienței.
Sectorul jocurilor va beneficia din plin de integrare inteligenței artificiale, de la simulatoarele VR și AR și până la cloud gaming, acest segment va schimba modul în care jucătorii se vor distra de acum înainte. Un mare plus, pe lângă optimizarea jocurilor și actualizarea lor instant, o reprezintă faptul că jucătorii vor putea să se bucure de cele mai noi jocuri fără să mai fie necesar să își achiziționeze cele mai noi produse hardware. Jocurile în cloud vor funcționa la fel de eficient pe orice configurație de nivel mediu.
Tehnologia NLP va permite dezvoltarea unei relații din ce în ce mai bune între om și AI. Interpretatoarele de text vor contribui la creșterea nivelului de securitate cibernetică. Presa scrisă va începe să folosească într-un procent mai ridicat inteligență artificială în conținutul generat (așa cum este cazul companiilor CBS și USA Today, care deja oferă conținut generat de AI).
În timp ce IoT (Internet of Things) le oferă utilizatorilor individuali avantaje în ceea ce privește viața de zi cu zi, IoB (Internet of Behaviors) va sprijini organizațiile guvernamentale și pe cele comerciale pentru a interpreta în mod corespunzător comportamentelor angajaților și a celor care activează în domeniul public.
Cu siguranță că următorul nivel al legăturii dintre om și AI este cel reprezentat de HA (Human Augmentation). Astăzi, acest tip de tehnologie este folosit de companii precum Neuralink pentru a identifica soluțiile cele mai avantajoase pentru persoanele cu probleme medicale (prin intermediul protezelor biometrice și a experimentelor la nivel genetic).
Însă viitorul va permite utilizarea acestei tehnologii pentru a preveni îmbătrânirea creierului și a corpului, ceea ce va reprezenta o variantă pentru prelungirea vieții umane. Acest lucru înseamnă că, mai mult ca sigur, viitorul omenirii și existența acesteia va depinde (aproape) în exclusivitate de inteligența artificială.
Lasă un comentariu