Un elev a obținut nota zece la Matematică după soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională

Un elev a obținut nota zece la Matematică după soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională

Inspectoratul Școlar Județean Arad a făcut publice rezultatele la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023-2024, după soulționarea contestațiilor.

Procentul mediilor peste 5 după soluționarea contestațiilor pentru județul Arad este de 69,52%. De asemenea, un elev a obținut nota 10 la Matematică după soluționarea contestației.

Au fost depuse 264 de cotestații la Limba și literatura română, 5 la Limba și literatura maternă și 210 la Matematică. În tabelul de mai jos este prezentată dinamica notelor în urma soluționării acestor contestații:

 Contestatii la Limba și literatura românăContestatii la Limba și literatura maternăContestatii la Matematică
TOTAL2645210
Număr note diminuate în urma soluționării contestațiilor91072
Număr note nemodificate  12142
Număr note majorate în urma soluționării contestațiilor161496

„Rezultatele finale au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR)”, precizează reprezentanții ISJ Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.