Un nou program de studiu la UVVG. An pregătitor de limba română, pentru viitorii studenți străini

Un nou program de studiu la UVVG. An pregătitor de limba română, pentru viitorii studenți străini

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad lansează din anul universitar 2024-2025 un nou program de studiu de predare a limbii române pentru studenții străini.

Anul pregătitor de limba română este conceput să vină în sprijinul viitorilor studenți străini care doresc să urmeze cursurile unor programe de studiu la nivel universitar, la UVVG sau la orice altă instituție de învățământ superior din România.

„Deținerea cunoștințelor de limba română la un anumit nivel este o cerință obligatorie pentru viitorii studenți străini care doresc să studieze în România. Având în vedere numărul mare al studenților UVVG veniți din aproximativ 50 de state membre și non membre UE, cunoaștem îndeaproape problema de care se lovesc aceștia la începerea studiilor și ne bucurăm că putem să le oferim și această posibilitate de studiu, într-un cadru academic acreditat. Avem un colectiv de cadre universitare bine pregătite din punct de vedere profesional care, în mod sigur, vor reuși să asigure studenților un nivel ridicat de cunoaștere a limbii române, pe de o parte, cât și a culturii naționale, pe de altă parte, prin diverse activități susținute”, a declarat prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Durata cursurilor se întinde pe parcursul unui an. Programul de studiu este acreditat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), diploma de absolvire eliberată la finalizarea studiilor fiind recunoscută de orice instituție de învățământ superior din România.

Înscrierile pentru programul de studiu „An pregătitor de limba română” sunt deschise pentru anul universitar 2024-2025 pe platforma online a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad Inscriere Online – Admitere 2024 (uvvg.ro) până în data de 23 septembrie a.c.  Orice informații suplimentare pot fi obținute de asemenea de la Centrul de Înscrieri a UVVG, deschis la sediul Rectoratului UVVG, din Bdul Revoluției nr 94-96, Arad.

Sursa foto: UVVG Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.