Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, în colaborare cu școli din județele Arad și Timiș, susține introducerea metodei pedagogice outdoor în școlile din sistemul preuniversitar.
Atunci când educația copiilor nu se mai desfășoară în sala de clasă, când nu se mai aplică metodele pedagogice clasice, când informațiile vin pe calea jocului, atunci vorbim despre educația outdoor. Eficientă și pe gustul copiilor, acest tip de educație poate fi aplicată cu succes în sistemul clasic de învățământ.
Seriile de seminarii derulate deja în mai multe unități școlare unde spațiile exterioare au devenit zone de învățare au avut succes atât în rândul profesorilor cât și al elevilor. Despre rezultatele acestor seminarii și despre importanța aplicării metodelor pedagogice specifice educației outdoor au aflat și elevii de la Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal Arad, care se pregătesc pentru meseria de dascăl. Însoțiți de profesor director adjunct Chițu Larisa, elevii au participat la evenimentul de formare a viitoarelor cadre didactice, a studenților și a elevilor, în educația outdoor organizat de UAV. Alături de ei au fost studenții de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar anul III, sub conducerea decanului facultății, Roman Alina Felicia și asist. univ. dr. Torkos Henrietta. „Evenimentul s-a bucurat de succes ceea ce confirmă interesul pentru implementarea unei pedagogii specifice educației outdoor. Participarea elevilor de la prestigioasa școală arădeană a fost o bucurie și o confirmare că relația între mediul preuniversitar și cel universitar este una constructivă și benefică mediului educațional arădean”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.
Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc și o expoziție cu postere, imagini, fotografii, resurse de învățare și filmulețe, de pe parcursul activităților derulate.
Lasă un comentariu