Consiliul Judeţean Arad îşi continuă preocuparea pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate.
Astfel, prin modificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Judeţului Arad pe anul 2016, la capitolul 66.02 „Sănatate” – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, la titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” a fost alocată suma de 8.857 mii lei la secţiunea de dezvoltare (din care 6,3 milioane provin de la Ministerul Sănătăţii – achiziţionare RMN).
„Chiar în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean s-a aprobat achiziţionarea de aparatură medicală performantă, cât şi fonduri pentru alte îmbunătăţiri aduse sistemului de sănătate al judeţului Arad. În capul listei se află un aparat RMN, cu o valoare de 7 milioane de lei, din care contribuţia noastră este de 700.000 de lei iar a Ministerului Sănătăţii, de 6,3 milioane de lei. Contribuţia noastră vine din excedentul bugetar al anilor precedenţi”, a precizat Adrian Ţolea, președintele interimar al CJA.
Printre obiectivele Consiliului Judeţean în acest domeniu se numără: Reabilitare imobil secţie psihiatrie str. O. Goga nr.15-17 – expertiză tehnică; Achiziţionare şi montare uşă automatizată cu accesorii la intrare, clădire P+6 a SCJU Arad; Racordare de medie tensiune şi spor de putere la SCJU Arad (Post Trafo C15) – execuţie lucrare; Aparatură medicală (cf. listei de mai jos).
De asemenea, s-au mai alocat bani pentru reparaţii şi igienizări la secţiile aflate în clădiri date în administrare de către Consiliul Judeţean Arad şi anume: expertiză acoperiş clădire P+6, manoperă igienizare şi reparaţii curente secţii (Pediatrie I, Pediatrie II, clădire P+6, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie etc), amenajare filtru Bloc Operator, materiale pentru manopera igienizări (zugrăveli), reparaţii, achiziţii plinte la paturi, montare covor tarket, etc.
Listă aparatură medicală
– Defibrilator semiautomat 11 buc.;
– Echipament de sterilizare a ploştilor 10 buc. (Cardiologie şi TIC);
– Lampă fototerapie 1 buc. (Pediatrie I);
– Turn endoscopie pediatrică (Chirurgie şi Ortopedie pediatrică);
– Ecograf cu sondă abdominală convexă şi sondă liniară multifrecvenţă Doppler (Chirurgie şi Ortopedie pediatrică);
– Adaptor pentru sonda de tranesofagiană la ecograful Siemens ACCUSONx300PE (Cardiologie);
– Sondă de cord P5-1 (Cardiologie);
– Sondă de vase L11-5 (Cardiologie);
– Microscop optic binocular 2 buc. (Anatomie patologică);
– Microtom semiautomat (Anatomie patologică);
– Hotă profesională pentru prepararea soluţiilor citostatice 2 buc. (Hematologie şi Oncologie);
– Aspirator secreţii neonatal (Obstetrică-Ginecologie);
– Lampă chirurgicală mobilă pentru sala de naşteri (Obstetrică-Ginecologie);
– Monitor cu funcţie nonivazivă (ATI) 5 buc.;
– Ventilator susţinere funcţii respiratorii, ventilaţie clasică (ATI);
– Staţie de digitalizare (Laborator de radiologie şi imagistică medical);
Am o mica intrebare. Cand se va mobila frumosul spital TBC? Sau in viitoarea campanie electorala, cand dupa 4 ani acesta va arata ruina.