Unele produse alimentare care fac parte din alimentația zilnică a românilor vor dispărea de pe rafturile magazinelor.
Potrivit unui nou regulament al Comisiei Europene, statele membre ale UE trebuie să reducă drastic cantitatea de acizi grași trans din alimentele comercializate în magazine. Mai exact, se impune reducerea cantității de acizi grași trans la 2 grame/ 100 grame de grăsime.
Astfel, până în anul 2021, vor dispărea de pe piață alimente precum margarina, mezelurile, chipsurile, popcornul pentru microunde, supele la plic, produsele de tip fast-food și mâncarea semi-preparată, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, etc.
Se dorește ca populația să mânănce mai sănătos, deoarece acizii grași trans sunt responsabili de boli grave precum cele cardiovasculare, AVC, diabet, Alzheimer și cancer, din cauza cărora mor 3000 de oameni anual doar în România, la nivelul continentului numărul deceselor ridicându-se la 50 000.
Lasă un comentariu