Iubitorii de vinuri și nu numai vor putea avea parte, la sfârșitul acestei săptămâni, de o experiență deosebită la prima ediție a târgului de vinuri și salon gastronomic, „Vicii și Delicii”. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.
Această primă ediție va aduna la Expo Arad peste 30 de reprezentanți ai industriei vinului din întreaga țară și din stăinătate, dar și o selecție de răsfățuri exclusiviste din categoriile: beri artizanale, băuturi spirtoase, mezeluri, brânzeturi și dulciuri de calitate superioară.
Târgul „Vicii și Delicii” va oferi o experiență completă. Începând cu mâncăruri delicioase gătite de Adi Hădean împreună cu cei mai pricepuți bucătari din Arad, continuând cu vinuri asortate de renumitul somelier Sergiu Nedelea și terminând cu deserturi savuroase, gusturile vizitatorilor vor fi răsfățate.
Licitație caritabilă
Târgul „Vicii și Delicii” le propune vizitatorilor și expozanților și o secțiune caritabilă pentru ziua de 8 octombrie. Va exista o licitație unde vor fi scoase la vânzare vinuri selecte, donate de expozanți. Banii strânși în urma vânzării vinurilor împreună cu banii strânși în cadrul secțiunii de live cooking vor fi donați două organizații non-guvernamentale care sprijină copiii autiști și construiesc aripa unui orfelinat din localitatea Bocsig, judeţul Arad. Este vorba despre asociațiile „Casa cu Lacăt” și „Asociația Integra”.
„Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad consideră că Aradul poate găzdui evenimente elegante, frumoase și de anvergură. Localizarea târgului este una extrem de generoasă, centrul expozițional Expo Arad fiind cel mai mare și mai modern din vestul țării și al doilea ca dimensiune după Romexpo”, precizează organizatorii.
Tombola vizitatorilor
Premiul cel mare, un frigider de vinuri, va fi oferit de CCIA Arad, organizatorul târgului, și de sponsorul Climadiff, liderul pieței de cave de vin din Franța. Câștigătorul locului 2 va primi o sticlă de vin din anul în care s-a născut – da, indiferent de an, vor fi vinuri începând de la 1900 până astăzi. Alți 30 de vizitatori vor câștiga 30 de sticle de vin din partea expozanților târgului.
Programul Târgului:
Sâmbătă, 7 octombrie
13:00 Deschiderea oficială
14:00-15:00 Live cooking cu Adi Hădean
14:00-15:00 Workshop „Asocierea preparatelor culinare cu vinurile” cu Sergiu Nedelea (în cadrul live cooking-ului)
17:00-18:00 Workshop „Vinul nostru cel de toate zilele” cu Sergiu Nedelea
16:00 – 21:00 Live cooking cu cei mai buni bucătari arădeni
19:00 Licitație caritabilă
21:00 Închidere
Duminică, 8 octombrie
13:00 Deschidere
13:00 – 20:00 Live cooking cu cei mai buni chefi arădeni
15:00-16:00 Workshop „Vinul între Retailer și HoReCa” cu Sergiu Nedelea
20:00 Închiderea evenimentului.
Lasă un comentariu