Dacă ești în căutarea unei mașini second hand, primul pas pe care îl vei face este să mergi la un târg auto sau să cauți pe site-urile de profil modelul care te interesează.
În primă fază, verifici aspectul estetic al mașinii. Specialiștii recomandă ca inspecția vizuală să aibă loc în cursul zilei, când mașina este expusă în lumină puternică pentru a observa eventualele detalii neconforme.
„Ziua se cumpără o maşină, nu spre seară, nu noaptea. Un pont ar fi să iei cu tine un magnet şi, unde vezi nuanţe diferite, dacă pui magnetul nu ar trebui să aibă o atracţie aşa mare, deoarece zona e acoperită de chit, de fibră, pentru că e reparată”, explică Bogdan Achiţei, consultant-daune în cadrul unuia din cele mai mari service-uri auto.
Următorul pas, spune specialistul, este să te uiți sub maşină, pentru a vedea dacă sunt pete de ulei sau apă pe locul unde mașina este parcată. Apoi trebuie verificat sub capotă, la motor să nu fie scurgeri sau fire improvizate.
Dacă nu ai găsit nimic care să te determine să renunți la mașina respectiva, următorul pas important este să verifici kilometrajul real.
„Cel mai simplu mod de a verifica kilometrajul fără să te duci la tester este să te uiţi la volan şi la scaunul şoferului. Asta indică uzura, kilometrii în timp, pentru că te dai jos şi te urci de foarte multe ori, şi la volan la fel, când conduci foarte mult se roade, se văd urme de uzură. Dacă vrei să afli kilometrii reali cel mai indicat e la reprezentanţă, ei au testerul cu programul original”, mai spune Bogdan Achiţe.
Foarte importantă este cartea de service, atunci când aceasta există. „Numărul de kilometri e oarecum irelevant. Poate să fie o maşină cu 300.000 de kilometri care să meargă foarte bine, dacă e întreţinută”, explică specialistul.
Sursa: romaniatv
Lasă un comentariu