Zilele Culturii Austriece la Arad: Workshop de educaţie muzicală

Zilele Culturii Austriece la Arad: Workshop de educaţie muzicală

Superar organizează în cadrul Zilelor Culturii Austriece la Arad un atelier de lucru (workshop) de educaţie muzicală susţinut de Gerald Wirth, directorul artistic al Superar Austria precum şi al celebrului Cor de Băieţi din Viena. Workshop-ul va avea loc marţi, 3 iunie, începând cu ora 14.00, în Sala Festivă a Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad şi toate şcolile interesate sunt invitate să participe.

Workshop-ul va include o sesiune axată pe dirijarea corurilor de copii în tehnica Superar, precum şi o repetiţie publică. Ziua dedicată Superar se va încheia cu un concert al Corului de Copii Superar din România, dirijat de Elana Andrews, care va începe la ora 18.00.
Participarea activă la workshop necesită înscrierea prealabilă. Informaţii cu privire la înscriere puteţi obţine accesând site-urile Centrului Cultural Județean Arad – www.ccja.ro şi/sau pe cel al Asociaţiei Culturale Musikforum Europa Arad – www.musikforumeuropaarad.ro.

Superar a fost iniţiat în Austria, în anul 2010, de către Konzerthaus din Viena, Corul de Băieți din Viena (Wiener Saengerknaben) și Caritas Viena. Superar a fost inspirat de renumita inițiativă muzicală venezueleană El Sistema, care reunește în prezent 350.000 de copii și adolescenți, în 180 de centre muzicale din Venezuela, chiar și în cele mai sărace regiuni ale țării. Astfel, copii aparținând tuturor claselor sociale au șansa să își construiască o perspectivă pentru viitor prin muzică, să își dezvolte talentul artistic și personalitatea.În prezent, inițiativa Superar se desfășoară în Austria, Bosnia și Herțegovina, Lichtenstein, România, Slovacia și Elveția.

Superar România a fost inițiat în 2013 în 5 locații din apropierea orașului Brașov (Săcele, Zizin, Sfântu Gheorghe și Örko). Superar este un proiect muzical și educațional, care oferă unui număr de aproximativ 200 de copii din România șansa de a cânta împreună.  Activitățile Superar se desfășoară într-un mediu prietenos, unde copiii se simt confortabil și își pot dezvolta liber încrederea în sine, respectul, disciplina, simțul responsabilității și pe cel al apartenenței la comunitate. Orele de muzică au loc aproape zilnic în școli sau în centre comunitare și sunt predate de către un muzician cu experiență, Elana Andrews, care coordonează inițiativa Superar din România. La Săcele, activitățile Superar au loc în cadrul centrului comunitar FAST Charity România și acestea pun accentul pe realizarea unei legături strânse între copiii aparținând celor trei grupuri etnice locale: români, maghiari și romi. In Sfântu Gheorghe, orele de muzică sunt integrate în orarul zilnic școlar și au loc în două școli, una în care învață copii români și una în care învață copii maghiari. În Orko, activitățile Superar sunt organizate într-o școală de romi, iar în Zizin, într-o comunitate de romi. Partenerul principal al Superar România este Fundatia Katarina Turnauer, iar inițiativa este susținută la nivel local de către Caritas Alba Iulia, în timp ce Fundația ERSTE este partenerul regional al rețelei Superar.

  1. la cati bani face Petrom OMV de pe spatele romanilor isi permit sa se petreaca si noi stam la pompa cu buza umflata. Exact ca pe vremea nobilimii, na hai mai mergeti la dracu.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.