Ziua orașului Pécs, la Arad

Ziua orașului Pécs, la Arad

Ziua orașului Pécs (Ungaria) va fi sărbătorită și în acest an în cadrul Zilelor Aradului.

Manifestările dedicate acestui eveniment încep vineri, 23 august, la ora 17, cu o expoziție a Clubului Foto Mecseki din Pécs la Sala Clio (str. Horia 10) a Complexului Muzeal Arad. Expoziția întitulată „Mozaicuri” include fotografii din natură, portrete, peisaje, clădiri și scene de viață, o selecție pe care artiștii maghiari o aduc cu drag la Arad, cu scopul de a dezvolta o relație vie cu artiștii fotografi și publicul local.  

Programul continuă seara, în Parcul Sfânta Maria, unde, în jurul orelor 20, în cadrul concertului de muzică folclorică, va urca pe scenă Ansamblul de Dans Popular și Teatru de Dans Misina din Pécs. Ansamblul abordează bogata moștenire artistică a dansurilor populare maghiare, acordând totodată o importanță deosebită prezentării cât mai autentice a puterii creative colective.

Menționăm că aceste manifestări au loc pe fondul existenței acordului de înfrățire dintre municipiile Arad și Pécs, semnat la Arad, la data de 21 martie 2008 (HCLM nr. 20/31 ianuarie 2008), având ca scop principal extinderea schimburilor culturale între instituții și organizații culturale, asociații și ansambluri artistice.

Și pentru că reciprocitatea e un principiu de bază care stă la baza acestui parteneriat, un eveniment similar, dedicat Aradului, va avea loc la Pécs, în luna septembrie a anului curent. 

Sursa foto: Primăria Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.