Două investiții importante în domeniul asistenței sociale. Vor fi alocați peste 200 000 de lei

Două investiții importante în domeniul asistenței sociale. Vor fi alocați peste 200 000 de lei

Suma de 209 de mii de lei va fi alocată de Consiliul Județean Arad prin rectificare bugetară pentru realizarea lucrărilor necesare obținerii autorizației de funcționare la incendiu a Centrului de Terapie şi Recuperare pentru Copii „Ghiocelul”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Este mare nevoie de aceste investiții pentru că nu vorbim doar despre o infrastructură conformă cu standardele în vigoare, ci, în primul rând, de viața a sute de beneficiari ocrotiți în aceste centre, dar și de angajații care lucrează în unitățile DGASPC Arad. De aceea, Consiliul Județean Arad susține financiar realizarea acestor lucrări de securizare a clădirilor împotriva incendiilor, multe dintre ele construite cu zeci de ani în urmă și pe care le-am moștenit cu tot ce înseamnă circuite și infrastructuri învechite”, precizeză vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici.

În prima etapă se va realiza proiectul tehnic, urmând ca în  cea de-a doua fază să fie cuprinse lucrările solicitate de ISU, de reorganizare corespunzătoare a activităților de apărare împotriva incendiilor, asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor în cazul producerii situațiilor de urgență, precum și realizarea lucrărilor de echipare a clădirii în care funcționează acest centru cu mijloace de detecție, semnalizare, avertizare și stingere în cazul procedurii unui incendiu.

Pentru că vorbim despre un centru destinat copiilor cu dizabilități suntem bucuroși că investiția a primit votul favorabil al consilierilor județeni, după ce verificările specifice efectuate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis” Arad privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă, au evidențiat anumite deficiențe în unitatea respectivă. În urma acestor lucrări vom putea înainta documentația completă, așa cum cer standardele actuale,  pentru obținerea autorizației de funcționare, declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Cea de-a doua investiție finanțată din bugetul Consiliului Județean pentru o altă unitate a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad este cea destinată Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Petriș, unde pentru respectarea prevederilor de funcționare din punct de vedere al gospodăririi apelor, Administratia  Bazinală de Apă Mureș – Sistemul de Gospodarire a Apelor Arad – a dispus realizarea unei stații de epurare. Astfel, tot în ședința ordinară de vineri, consilierii județeni au aprobat suplimentarea bugetului suma de 25 mii lei pentru realizarea proiectului tehnic al investiției. Stația de epurare trebuie să fie funcțională până la finele anului 2021.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.