10 lucruri din România care pot inspira Republica Moldova

10 lucruri din România care pot inspira Republica Moldova

Lumină în noapte

În România, noaptea e ca și ziua, orașele sunt pline de lumină, iar oamenii pot face plimbări de seară fără nici un pericol.

Se sărbătorește și Festivalul Luminii ce are ca scop redescoperirea frumuseții a lucrurilor mărunte, dar pline de semnificație.Mihaela 1

Bancnotele
Bancnotele românești sunt confecționate dintr-un polimer special, care este greu de falsificat și oferă posibilitatea inserării unor elemente de siguranță superioare hârtiei, precum fereastra transparentă. Pe lângă aceasta, bancnotele sunt greu de rupt.

Festivaluri
Fiecare sezon are festivaluri specifice și din toate categoriile, festivaluri de Muzică, Festivalul Berii, Festivalul de Creație și Interpretare, Festivalul de Teatru, Festivalul de Dans, Festivalul de Film, Festivalul de Caricatură, Festivalul de Arte Vizuale, Festivalul de Literatură, și încă multe multe altele.
Mihaela 2
Ciclismul
România a descoperit cu ceva timp în urma mersul cu bicicleta. Acesta nu mai e doar un mod de transport, ci a devenit parte a unui stil de viață, adesea impus de tânăra generație. În zilele de weekend vezi mult mai mulți oameni cu bicicleta decât cu mașina, și nu numai tineri dar în rând cu ei vezi și persoane mai în vârstă. Majoritatea orașelor au piste de biciclete, ceea ce e un avantaj atât pentru șoferul care conduce un automobil, cât și pentru biciclist.
Mihaela 3
Mihaela 4
Transport public pe timp de noapte
Deși doar în câteva orașe din România este introdus transportul public de noapte, consider că e doar începutul, și e un început foarte bun aducând avantaje în rândul călătorilor din punct de vedere social, prin costurile scăzute, dar și pentru cei care muncesc în acest interval orar, având posibilitatea să circule între periferia și centrul orașului.

Patriotismul
Românii au dat de-a lungul istoriei numeroase exemple de patriotism. Majoritatea sunt patrioți adevărați, care pun interesul țării mai presus decât cel personal. Când se organizează mitinguri masive, românii nu stau pe loc, ci ies în stradă, și nu e vorba de câteva mii de oameni, ci de zeci de mii care știu să se exprime și știu ce vor de fapt.

Colțurile de rai
Există locuri în România unde fiecare om își găsește liniștea și împăcarea, și nu vorbesc de cele mai moderne construcții, ci anume casele tradiționale modeste. Oamenii pot face dintr-un sat mărginit de dealuri și văi, locul unde își pot trăi visul datorită tradițiilor care se mențin vii. Datorită lor, țara devine specială, interesantă și atractivă pentru turiști.
Mihaela 5Mihaela 6
Avantaje pentru elevi și studenți
Pentru că ești elev sau student beneficiezi de mai multe reduceri, cum ar fi cea la biletele și abonamentele de călătorie cu trenul, la biletele pentru vizionarea unui film, pentru a merge la bazin, la teatru sau pentru oricare loc unde intrarea e cu taxă, reducerea fiind de 50 % la cumpărarea fiecărui bilet. Așadar, elevii și studenții au posibilitatea de a călători mai mult și de a vizita cât mai multe locuri din România.

Simplitate
Românii nu se complică prea mult la ceea ce ține de ținuta vestimentară sau de designul cluburilor, restaurantelor sau cafenelelor. Se pune accentul pe comoditate, confort, atmosferă cât mai plăcută. Oamenii sunt simpli și apreciază lucrurile simple, văd frumosul în lucrurile mici, ceea ce e o raritate în zilele noastre.

Parcuri și rezervații naturale
Cel mai des întâlnite sunt parcurile, care au locuri destul de mari amenajate pentru copii. Ei bine, așa ceva găsești în toate parcurile, un avantaj pentru familiile cu copii pentru a petrece timpul liber cât mai frumos și interesant. România are și o mulțime de rezervații naturale care sunt apreciate atât de cetățenii acestei țări cât și de străinii care vin să o viziteze. Grădinile botanice, la fel, înfrumusețează împrejurimile într-un mod cât mai special.

Mihaela 7

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.