11 iulie – zi cu vizite ale inspectorilor ITM la angajatori

11 iulie – zi cu vizite ale inspectorilor ITM la angajatori

Cu ocazia Zilei Inspecției Muncii, marcată în fiecare an în data de 11 iulie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad vor întreprinde vizite de informare la angajatori.

În cadrul acestora, vor avea loc discuții interactive cu privire la noutățile legislative în materie. Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor și angajaților, prin aceasta urmărindu-se clarificarea problemelor cu care se confruntă aceștia.

În același context, joi, 11.07.2024, în intervalul orar 9 – 12, instituția își deschide porțile pentru angajații și angajatorii interesați, astfel că funcționarii publici care își desfășoară activitatea la sediu vor fi disponibili în aceeași măsură, pentru a răspunde întrebărilor.

„Pornind de la premisa că atât angajatorii cât și angajații au obligația de a cunoaște reglementările legislative din domeniul muncii, în speță actele normative care reglementează procesul muncii, drepturile dar și obligațiile, accentul se va pune pe conștientizarea efectului nefavorabil pe care-l poate genera munca prestată fără forme legale, precum și prejudiciile ce pot deriva din această practică, pe importanța respectării normelor de securitate și sănătate la locul de muncă, a instrucțiunilor de lucru, întrucât doar un mediu de lucru sănătos poate garanta un rezultat satisfăcător și implicit sănătatea și integritatea fizică a salariaților. De asemenea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt așteptate la sediul instituției pentru lămuriri și clarificări ale problemelor cu care se confruntă și care aparțin domeniului nostru de competență”, a declarat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad.

Nu în ultimul rând, ITM îi așteaptă pe angajați și angajatori să adreseze întrebări la următoarele numere de telefon: 0257 257251 int: 0; 0257283644 precum și în scris, la adresa de e-mail itmarad@itmarad.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.