11 tipuri de uși interior care se potrivesc în orice locuință

11 tipuri de uși interior care se potrivesc în orice locuință

De cele mai multe ori, proprietarii de locuințe privesc ușile interior ca pe simple funcționalități. Cu toate acestea, niște uși interior frumoase sunt esențiale pentru un aspect unitar și de impact în casa ta.

Pe lângă aspectul funcțional, ușile sporesc intimitatea și securitatea casei tale. Disponibile într-o varietate de modele și stiluri, acestea oferă partiții între camere. De asemenea, împiedică orice zgomot să treacă dintr-o cameră în alta.
Ușile, indiferent dacă sunt interioare sau exterioare, nu numai că adaugă intimitate și securitate, dar adaugă și valoare estetică locuinței tale. Alegerea ușii potrivite poate face ca locuința ta să fie una atrăgătoare din punct de vedere vizual. Metalice, din lemn, sticlă sau MDF, acestea sunt disponibile în orice material pe care îl dorești.

Iată câteva stiluri clasice de uși interior și cum să alegi una.

Uși interior clasice
Acestea tipuri de uși vin în cele mai simple modele, dar când vine vorba de stil există multe opțiuni. Acestea vin cu diverse proprietăți la un preț accesibil. Au o textură netedă, au fețe simple pe ambele părți. Nu prezintă panouri sau modele. Oferă rezistență, durabilitate, izolare și protecție.

Uși interior franceze
Unul dintre lucrurile frumoase despre la ușile franceze este modul în care separă încăperile, dar permit luminii să curgă liber prin ele. În plus, aspectul lor de lux adaugă o notă de clasă oricărui design de cameră. Pentru a adăuga și mai multă eleganță, ia în considerare uși interior franceze cu arcadă. Curbele grațioase vor oferi un element vintage.

Uși interior din lemn cu inserții metalice
Pentru ceva puțin mai robust decât ușile franceze, o ușă din lemn masiv cu un detaliu metalic interesant va permite, de asemenea, să curgă lumina dintr-o cameră în alta. Cu toate acestea, va oferi mai multă confidențialitate. Inserția metalic poate fi simplă sau elaborată, după cum dorești, și adaugă o notă decorativă frumoasă unei uși altfel simple.

Uși interior duble
Ușile duble vin cu o rezistență și o durabilitate deosebite. Ele vor face camera să pară mai mare și mai elegantă. Acestea vin într-o varietate de stil, tipuri, opțiuni de geamuri și finisaje.

Uși interior vitrate
Una dintre cele mai populare alegeri în rândul proprietarilor de locuințe, aceste uși interior cu panouri vitrate vin într-o varietate de opțiuni. Poți selecta dintre geamurile mate sau clare și poți adăuga un stil modern casei tale. Poți alege de asemenea dintre versiunile cu geam simplu, dublu sau triplu și le poți stiliza în funcție de interior. Ușile vitrate servesc, de asemenea, nevoilor comerciale, cum ar fi un hotel sau un apartament modern.

Uși interior glisante
Ușile glisante sunt cele mai bune opțiuni pentru camere spațioase. Aceste uși care economisesc spațiu sunt disponibile în două opțiuni: uși glisante tipice și ușile pentru hambar. Ușile glisante tipice sunt moderne și simple, fără modele sau tipare complexe. Ușile de hambar vin cu feronerie atârnată de obicei deasupra ușii pentru a aluneca în interior și în afară.

Uși interior pivotante
Aceste tipuri de uși interior economisesc spațiu și aduc un stil unic camerelor în care le instalezi. Instalarea și configurarea unor uși pivotante necesită un efort mai mare. Balamalele sunt așezate în partea de sus și de jos a acestor uși pentru a le deschide larg, însă efortul merită.
În mod ideal, o astfel de ușă este concepută pentru a oferi un flux neîntrerupt în casa ta. Este elegantă și eficientă, se închide la perete și nu necesită praguri.

Uși interior pliante
După cum sugerează și numele, aceste uși interior sunt disponibile în dimensiuni compacte. Pentru proprietarii de case cu spațiu limitat aceasta este cea mai bună soluție pentru spațiu mic. Aceste uși interior alunecă în perete fără a necesita spațiu de deschidere. Le poți folosi ca partiții pentru camera de studiu, depozite, debarale sau camera pentru copii. La fel ca ușile pivotante, instalarea și configurarea lor necesită efort mai mare.

Uși interior acordeon
Ușile de tip acordeon sunt opțiunile perfecte pentru partiții. Poți împărți spațiul mai mare în partiții mai mici cu aceste uși inteligente. Aceste uși interior se închid prin plierea mai multor panouri la un capăt sau la ambele. Astfel, ele sunt durabile și rezistente.

Uși interior industriale din metal
Pentru o senzație elegantă și modernă, există o mare varietate de opțiuni pentru uși interior industriale din metal. De la o ușă glisantă din oțel până la uși metalice prevăzute cu geamuri de sticlă, vei găsi cu siguranță ceva util și elegant.

Uși interior până la tavan
De ce să risipim spațiul de deasupra unei uși standard? Alege o ușă interior de la podea până la tavan pentru a crea o intrare mult mai dramatică. Acest tip de uși interior reprezintă o soluție foarte modernă, simplă, pentru o cameră, fiind în același timp o opțiune la îndemână dacă vrei ca ușa să se amestece cu dulapurile înalte, cu dulapurile încorporabile sau cu unități din bucătărie.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.