14 cazuri noi de CORONAVIRUS, la Arad. Alte 10 persoane au fost RECONFIRMATE POZITIV

14 cazuri noi de CORONAVIRUS, la Arad. Alte 10 persoane au fost RECONFIRMATE POZITIV

14 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Arad.

Până astăzi, 24 iulie, în judeţul Arad, au fost confirmate 865 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel judeţean, față de ultima raportare, au fost înregistrate 14 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 10 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 154 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 97 internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 51 sunt la domiciliu iar patru sunt externate.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 23 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 12  obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 447 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 29 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de 27 societăți comerciale sau PFA.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a masurilor de protecție sanitară sau individuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală a amenzilor de 4000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

1.119 de cazuri noi, în 24 de ore

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.053.656 de teste. Dintre acestea 22.532 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.839 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.693 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 432 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 24 iulie.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 301 pacienți.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.