Are 19 ani și este CEA MAI TÂNĂRĂ MILIARDARĂ din lume. Cu ce se ocupă… (Galerie foto)

Are 19 ani și este CEA MAI TÂNĂRĂ MILIARDARĂ din lume. Cu ce se ocupă… (Galerie foto)

Alexandra Andresen are 19 ani și a devenit, de curând, cea mai tânără miliardară a lumii.

În ciuda averii substanțiale pe care o deține, nu este nici star la Hollywood, nici vreun supermodel râvnit. Ba mai mult, nu este deloc fițoasă sau iresponsabilă, ca alți copii de bani gata.

Norvegianca a fost inclusă, recent, în clasamentul Forbes cu cei mai bogați oameni din lume. Adolescenta are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. Sora ei de 20 de ani este a doua cea mai tânără miliardară din lume.

 

Billionaire-Alexandra-Andresen-with-her-father-and-sister

Alexandra a făcut cunoștință cu viața de bogătașă când tatăl ei, Johan Andresen, i-a transferat 42% din bunurile Ferd, compania de investiții private, deținută de familia lor de secole.

Acest lucru s-a întâmplat în anul 2007, însă, adolescenta a primit titlul de cea mai tânără miliardară din lume abia acum, deoarece guvernul norvegian face publice numai declarațiile fiscale ale persoanelor de peste 17 ani.

Banii nu au schimbat-o deloc și nu face abuzuriniciodată. Încearcă să trăiască ca o persoană normală, fără a face prea multe cheltuieli.

Părinții ei au învățat-o să fie umilă și să economisească. Mereu a pus deoparte banii de buzunar primiți și conduce numai mașini la mâna a doua.

Faptul că este plină de bani nu a făcut-o pe Alexandra să renunțe la cea mai mare pasiune a ei: echitația. Adolescenta continuă să se antreneze și să participe la concursuri. Acum este triplu campioană la dresajul de cai în Norvegia, iar participarea ei la competiții este sponsorizată de Kingsland, o companie de echitație.

Alexandra studiază științele sociale la Amsterdam University College.

Alexandra-Andresen (1)

Alexandra Andresen

 

Cât despre averea moștenită, încă nu este sigură în legătură cu deciziile pe care trebuie să le ia.

„Simt că am o mare responsabilitate. Într-un fel, cred că nu am meritat asta, în același timp, vreau să ajut la dezvoltarea Ferd și să fac compania mai bună. Să găsesc un mod prin care să dau ceva înapoi, asta cred că e dificil”, spune Alexandra.

Sursa: mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.