„În 2018 aceasta este imaginea Aradului: Instituția reprezentativă a orașului nostru țepuiește oamenii de bună-credință!” Cine spune asta şi DE CE

„În 2018 aceasta este imaginea Aradului: Instituția reprezentativă a orașului nostru țepuiește oamenii de bună-credință!” Cine spune asta şi DE CE

Consilierul local municipal Marin Lupaş acuză Primăria Municipiului Arad că „țepuiește oamenii de bună-credință”, referindu-se la contractul încheiat între municipalitate şi Clubul Sportiv Școlar Gloria în cazul terenului de fotbal din Subcetate.

„Liberalii nu pot pretinde de la PSD ca Dragnea, Fifor și ceilalți să respecte legea și să nu se mai joace cu lucruri serioase cum este Guvernul României, când la Arad, ei prin conducătorul lor, Falcă, fac exact la fel”, a spus Marin Lupaş într-o postare pe Facebook.

Redăm, mai jos, întreg conţinutul acesteia:

CRED ÎN RESPECTAREA CUVÂNTULUI DAT

M-am abținut de la votarea bugetului pentru 2018. Așa cum a relatat presa locală, inițial am ales să nu mă împotrivesc, cu toate că sunt în continuare destule lipsuri la niște probleme importante cum este CET-ul. Pe același considerent ca anul trecut, nu pot fi eu cel care să decidă oprirea funcționării unui întreg oraș din cauza sumei enorme de 7 milioane euro alocată reparației drumurilor, sau celor 6 milioane de lei pentru udatul ierbii, a banilor risipiți pe manifestările așa-zis culturale unde se afișează politicienii locali si a irosirii unor 10 milioane pe curățenia spațiilor verzi cand acestea arată neîngrijite lună de lună. Plus numeroasele studii de fezabilitate clar direcționate către clientela politică sau promisiunile încălcate an de an, cum e cea cu Cetatea. În ședința de ieri însă, Falcă a spus tare și răspicat că nu dorește să respecte un contract scris între Primărie și Clubul Sportiv Școlar Gloria; mă refer la cel privind terenul de fotbal din Subcetate. Ce dorește actualul primar să transmită prin acest semnal? Că el este mai presus decât contractele scrise și legile acestei țări!

Nu puteam susține așa ceva.

Primisem asigurări de la personalul nepolitic din Primărie că trei proiecte, destul de tehnice deci lipsite de pericolul politizării, ar fi incluse în buget – este vorba de amenajarea curţii de la Generală 1, realizarea unui pod sigur la Trei Insule şi amenajarea stadionului CSŞ Gloria din Subcetate. Nu am pus condiționări pentru că nu sunt un om al extremelor, pot ajunge la consensuri dacă este în interesul arădenilor, chiar dacă îmi atrag tot felul de acuze paranoice. Într-un stil arogant, caracteristic primarului Falcă, acesta a ținut să precizeze la o clipă după ce procedasem la vot, că problema stadionului nu va fi rezolvată!

A încercat să manipuleze vorbind despre dreptul la proprietate, de parcă nu acel FSN al cărui membru mândru a fost și-a bătut joc de întreaga proprietate a României în niște ani importanți pentru democrația noastră?! Dincolo de trucurile primarului, contractul semnat între Primărie și CSȘ Gloria este în vigoare, fără echivoc, iar partea asumată de către municipalitate nu este respectată cu bună știință! Am recomandat celor de la Clubul Sportiv să acționeze în instață Primăria. Nu putem permite ca o astfel de încălcare clară a unui contract să rămână fără urmări!

În 2018 aceasta este imaginea Aradului: Instituția reprezentativă a orașului nostru țepuiește oamenii de bună-credință!

Eu cred în respectarea cuvântului dat. În special dacă a fost parafat printr-un document, asumat și votat în Consiliul Local. Nu știu cum consilierii PNL, cei care sunt așa vehemenți împotriva batjocurii PSD la adresa legislației naționale, să accepte așa ceva de la reprezentantul lor de la Primăria Arad! Tristul adevăr este că, pentru acești politicieni totul reprezintă un teatru. Liberalii nu pot pretinde de la PSD ca Dragnea, Fifor și ceilalți să respecte legea și să nu se mai joace cu lucruri serioase cum este Guvernul României, când la Arad, ei prin conducătorul lor, Falcă, fac exact la fel.

În același timp, la Arad PSD se prezintă ca un partid alternativă, însă ce omit să prezinte este că în realitate fac același lucru ca Falcă, dar acum la o scară națională. Am văzut cum și-au bătut joc de multe dintre problemele și visele arădenilor, ultimul exemplu fiind cel cu Cetatea. Cu astfel de politicieni de calitate morală îndoielnică, nu e de mirare că românii au o încredere tot mai scăzută în tot ceea ce înseamnă Stat. Suntem într-un cerc vicios din care vom ieși atunci când arădenii vor avea încredere în oameni care își respectă cuvântul dat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.