30 de milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Arad

30 de milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Arad

Aeroportul Arad a depus pentru finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare proiectul pentru refacerea căii de rulare.

29,95 de milioane de lei este suma pe care Aeroportul Arad dorește să o acceseze pentru acest obiectiv, lungimea pistei urmând să fie de 330 de metri, iar lățimea de 25 de metri (18 metri pista efectivă și câte 3,5 metri acostamentele). Investiția este obligatorie pentru operarea în condiții de siguranță a aeronavelor. Lucrarea include și un sistem de colectare a apelor pluviale, ca sistem de siguranță suplimentar.

„Am aprobat cofinanțarea pentru acest proiect, în valoare de 598.000 de lei, în eventualitatea în care el va fi declarat eligibil. Este un proiect important pentru Aeroportul Arad, pentru care noi, Consiliul Județean Arad, facem toate eforturile și răspundem tuturor solicitărilor. În acest sens, hotărârea de astăzi a revenit cu detalii suplimentare legate de ceea ce noi ne dorim să realizăm pentru a respecta toate normele interne și internaționale de transport aerian, de mărfuri și de persoane”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte CJA.

Din punct de vedere tehnic, noua cale de rulare va avea o grosime de peste un metru. Baza va fi construită pe un strat de 25 de centimetri de pământ stabilizat cu lianţi hidraulici, urmat de o fundaţie de balast cu grosimea de 30 de centimetri. Cel de-al treilea strat va fi de balast stabilizat tot cu lianţi hidraulici, gros de 25 de centimetri, iar ultimul strat va fi o îmbrăcăminte de beton și va avea grosimea de 34 de centimetri. Tot în cadrul acestui proiect, conducerea Aeroportului vizează achiziționarea unor dotări necesare pentru aeroport, respectiv echipamente în pentru desfășurarea activităților operaționale de handling la sol de deservire a aeronavelor.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.