Peste 2.000 de sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul acțiunii „Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”

Peste 2.000 de sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul acțiunii „Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”

În baza planului de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în perioada 01-06 decembrie, poliţiştii arădeni au acţionat pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum și pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii operaţiunilor de comerţ desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 1.178 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 376.000 de lei, dintre care 97 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 14 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 1010 sancțiuni. Dintre acestea, 490 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 520 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată au fost reţinute 49 de permise de conducere şi au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.